ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



HABERLER

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin düzenlediği çevrimiçi seminere konuk olan ETO Başkanı Metin Güler, odanın turizme yönelik yürüttüğü projeler ve şehrin turizm potansiyeli hakkında değerlendirmede bulundu.

Otelcilik sektöründe faaliyet gösteren firmalar için düzenlenen bilgilendirme seminerinde konuşan ETO Başkanı Metin Güler, kapatma tedbirlerinin yeniden uygulanmasının tüccar ve esnaf için bedelinin ağır olacağını ve bu tedbirlere maruz kalmamak için herkesin en yüksek seviyede tedbir alması gerektiğini kaydetti.

Akaryakıt tankerlerinin şehir dışında gerçekleştirilen sayaç muayeneleri Eskişehir Ticaret Odası’nın talebi ve TSE Eskişehir Belgelendirme Müdürlüğü’nün işbirliği ile şehrimizde gerçekleştirildi.

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Endüstri Fuarı için ortaklaşa çalışılması ve sanayicilere yönelik projelerde işbirliği yapılması hakkında istişarede bulundu.

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu’nca başlatılan Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensiplerinin yaygınlaştırılmasına (WEP’s) destek beyanını imzaladı.

Kontrollü normalleşme kapsamında işyerlerinde alınması gereken tedbirlere yönelik istişarede bulunmak için ETO’ya konuk olan Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof.

Eskişehir Ticaret Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu 2021 yılı eylem planına gerçekleştirdiği genel kurul toplantısıyla başladı.

Eskişehir’de uygulanmaya başlayan yeni kontrollü normalleşme süreci hakkında değerlendirmede bulunan ETO Başkanı Metin Güler, lokanta, restoran ve kafeler başta olmak üzere hizmet sektörünün yeniden faaliyete başlamasından memnuniyet duyduğunu belirterek, firmaların ayakta kalabilmesi ve istihdamın devam edebilmesi için çalışanların maaşlarının işveren, vergi ve SGK yükümlülüklerinin ise devlet tarafından karşılanabileceğini söyledi.

Eskişehir Ticaret Odası’nın son yaptığı yardımla birlikte pandemi sürecinde gıda yardımı sağlanan kişi sayısı 3500’e ulaştı.

Eskişehirli kadın girişimciler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda Türkiye’ye örnek oluyor.

İktisatçı, gazeteci ve köşe yazarı Deniz Çağlar Fırat tarafından kaleme alınan ve Eskişehir Ticaret Odası tarafından yayınlanan PARANIN KİTABI: İpek Yolu’ndan Ankara’ya Kağıt Para isimli kitabın basın toplantısı gerçekleştirildi.

Yeme içme sektöründeki ETO üyesi firmaların talepleri Yemeksepeti.

ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir’deki kamu bankalarının bölge müdürlerini ziyaret ederek, kamu desteğiyle verilen ticari kredilerin ödemelerinin ertelenmesi, işletme kredi faizlerinin düşürülmesi, kamu ve özel banka olmaksızın tüm bankaların tüccara, esnafa, sanayiciye destek olması gerektiğini dile getirdi.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’in işyeri ziyaretleri sırasında taleplerini ileten üyeler; restoran, lokanta ve kafelerin HES Kodu ile müşteri kabul etmesi, sektördeki tüm işletmeler için mücbir sebep ilan edilmesi, vergi ve kredi ödemelerinin 2022’ye ertelenmesi, TAPDK belgelerinin süresinin uzatılması, elektrik ve doğalgaz faturalarında destek verilmesi gerektiğini vurguladılar.

Pandemi nedeniyle yaşanan sorunları değerlendirmek üzere hizmet sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileriyle bir araya gelen ETO Başkanı Metin Güler,  özel ve kamu bankası istisnası olmaksızın tüm kredi ödemelerinin ötelenmesi, muhtasar, stopaj, diğer vergi ve SGK gibi yükümlülüklerin 2022 yılının sonuna ertelenmesi gerektiğini ifade etti.

Eskişehir Ticaret Odası, eğitime katkı sağlamak amacıyla TOBB öncülüğünde başlatılan kampanyaya 70 adet klavyeli tabletle destek verdi.

ETO Başkanı Metin Güler, e-ticarete yönelik gerçekleştirdikleri araştırmanın sonuç raporunun tamamlandığını belirterek; rapor sonucuna göre e-ticarete yönelik projelere ağırlık vereceklerini ve üyelerini dijital pazarlama yöntemlerini kullanmaları için teşvik edeceklerini dile getirdi.

Sivrihisar İncili Küpe ve Sivrihisar Cebesi’nin coğrafi işaretini alan Eskişehir Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı odalar arasında en çok coğrafi işaretli ürün tescil ettiren 8’inci oda oldu.

2021-2025 yıllarını kapsayan stratejik planını hazırlayan Eskişehir Ticaret Odası, şehrin ve üyelerin başvurduğu bilgi merkezi olmaya, eğitim ve hizmetlerde dijitalleşmeye, E-Ticarete odaklanacak.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri