ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ESKİŞEHİRLİ TÜCCAR VE SANAYİCİLER IRAK İLE DAHA ÇOK İŞ YAPMALI

EskişehirTicaret Odası Başkanı Metin Güler, Irak’taki Türkmen milletvekili, politikacıve yöneticilerden oluşan heyet ile gerçekleştirdiği toplantıda Eskişehirliişadamlarının Irak’ta daha etkin ve kalıcı yatırımlar yapabilmesinin öneminivurguladı. 

Eskişehir Ticaret OdasıBaşkanı Metin Güler, Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamındaIrak’tan şehrimize gelen Türkmen milletvekili, politikacı ve yöneticilerdenoluşan heyet ile bir toplantı gerçekletirdi. Toplantıya, T.C CumhurbaşkanlığıBaşdanışmanı Erşat Hürmüzlü, Türkmeneli Partisi Genel Başkanı ve MilletvekiliRiyaz Sarıkahya, Kerkük Türkmen Milletvekili Jale Neftçi, Türkmen AdaletPartisi Genel Başkanı Enver Bayraktar, Türkmen Milletvekili Fevzi Ekrem, KerkükTSO Başkan Yardımcısı Nevzat Avcı, Türkmen Milli Eğitim Genel Müdürü ÇetinAbdulkerim, Türkmen Aşiretler Genel Başkanı Fayzullah Sarıkahya, Türkmen EskiMuharipler Derneği Genel Başkanı Yaşar Vandawi ve çok sayıda Türkmen yönetici,politikacı da katıldı.

Ekonomikve sosyal işbirliğimizi güçlendirmeliyiz

Toplantıda şehrimizticaret ve sanayisi hakkında bilgi veren Eskişehir Ticaret Odası Başkanı MetinGüler, “Bizler aynı dilin konuşulduğu ve geçmişten gelen yakın bağlara sahipiki devletin vatandaşları olarak, birlikte iş yapmak ve birlikte başarmak içinson derece önemli bir altyapıya sahibiz. Bu bakımdan ülkemiz ile Türkmenlerinsosyal, ekonomik ve kültürel alanda daha güçlü bir birliktelik sağlamasınıbizler çok arzuluyoruz” diye konuştu. Eskişehir Ticaret Odası’nın Irak’ta ErbilTicaret Odası ile yaptığı işbirliği anlaşmasına dikkat çeken Başkan MetinGüler, “Bundan sonraki aşamada yapmamız gereken, ilişkilerimizi daha dasıkılaştırarak, işbirliğini arttırmaktır. Şunu söylemeliyim ki hem şahsım hemde Eskişehir Ticaret Odası, global vizyonu doğrultusunda Irak’takikardeşleriyle bir arada olmak ve birlikte iş yapmak için her zamankinden dahaheyecanlı, daha isteklidir. Biz Eskişehir Ticaret Odası olarak, hemüyelerimizin ve Eskişehir’in hem de Türkmen kardeşlerimizin kalkınması için hertürlü desteğe hazırız” şeklinde konuştu.

Eskişehirliişadamlarına destek vermeye hazırız

Irak’tan gelen Türkmenheyeti adına konuşan Türkmeneli Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili RiyazSarıkahya ise, Eskişehirli işadamlarına Irak’ta yatırım çağrısında bulunarak,her iki tarafın da kazanım sağlayacağı bir işbirliği geliştirebilmeyi umduğunusöyledi. Özellikle Irak’ta yaşanan değişim sonrası inşaat sektöründe bir çokfırsat bulunduğunu kaydeden Sarıkahya, Eskişehirli iş adamlarına bu noktadadestek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri