ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



YENİ YÖNETİM VE DİVAN İLE İLK MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eskişehir Ticaret Odası’nın Aralık ayı Meclis Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. Yeni yönetim ve meclis divanının yer aldığı toplantı 26 Aralık Perşembe günü yapıldı. Meclis Başkanı A. İskender Bayar, Yönetim Kurulu Eski Başkanı Harun Karacan’a emekleri ve gayretleri için teşekkür ederek, başarılar diledi. Meclis gündem maddeleri görüşüldüğü ve karara bağlandığı toplantıda Aralık ayı faaliyetleri bir film olarak meclis üyelerine anlatıldı.

ETO Başkanlığı sorumluluğunu yürekten hissediyorum

Toplantıda konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, “Bugün hem benim için, hem de camiamız için ilklere vesile oluyor. Daha önce birçok defa sizlerle bir aradaydık. Ancak Yönetim Kurulu Başkanı olarak ilk kez sesleniyorum. Bu heyecanı, bu sorumluluğu ve gururu yürekten hissettiğimi ifade etmek istiyorum.Yönetim Kurulumuz teveccüh gösterdiler, güvendiler, beni Eskişehir Ticaret Odası Başkanı olarak seçtiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Camiamıza ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca 2009 yılından bu yana birlikte görev yaptığımız, birlikte gayret gösterdiğimiz,  Yönetim Kurulu Eski Başkanımız Harun Karacan’ada başarılar diliyorum. Seçmiş olduğu yolda başarılar diliyorum. ” diye konuştu.

KOBİ’lere ve ihracata yönelik projeler gerçekleştireceğiz

Eskişehir’in ihracatını değerlendiren Başkan Metin Güler, “Ne yazık ki geçtiğimiz yıl yakaladığımız performansa ulaşamadığımızı üzülerek belirtmek istiyorum. Vergi Merkezi Eskişehir olan firmalarımızın 2012 yılında yaklaşık 831 milyon dolar olan ihracatının bu yıl yaklaşık 800 milyon dolar civarında olması bekleniyor. Bu sebeple bizim önceliğimizin gelecek yıl ihracat olması gerekiyor. Çünkü bunun başka bir yolu, başka bir metodu yok.Bu nedenle gelecek yıl bu rakamları en az 150 milyon dolar artırmamız lazım. Yeni markalar demek;  daha fazla döviz daha fazla istihdam demek. Bu bağlamda çok yönlü projelerimiz de olacak. KOBİ’lerimize ve onların ihracat kapasitelerini artıracak çalışmalar yapılacak. Artık ihracatı geliştirmek için küresel ligde daha çok markamız olmalıdır” diye konuştu. Meclis üyelerinin Eskişehir Ticaret Odası’na projeleri ve fikirleri ile daha çok katkı sağlamasını ve destek olmasını temenni ettiğini ifade eden Başkan Güler, yeni yılın hem Eskişehir hem de ülkemiz ve dünyamız için bereketli, huzurlu,sağlıklı ve başarılı geçmesini diledi. Toplantının sonunda başkanlığı süresince vermiş olduğu katkılar ve emekleri için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Harun Karacan’a, ETO Başkanı Metin Güler ve ETO Meclis Başkanı A. İskender Bayar tarafından yönetim kurulu ve meclis divanı adına birer hediye takdim edildi.

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri