ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



MECLİS BAŞKANI GÜLER, AB DELEGASYONU MÜSTEŞARI FANTARONİ İLE GÖRÜŞTÜ

Meclis Başkanı Güler, AB Delegasyonu Müsteşarı Fantaroni ile görüştü

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler, Basın ve Enformasyondan Sorumlu Birinci Müsteşar Stefano Fantaroni gerçekleştirdiği ziyarette Meclis Başkanı Metin Güler’den ETO’nun  ve Eskişehir AB Bilgi Merkezi’nin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Eskişehir Ticaret Odası Meclis Başkanı Metin Güler, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler, Basın ve Enformasyondan Sorumlu Birinci Müsteşar Stefano Fantaroni ile bir araya geldi. Görüşme 9 Aralık Pazartesi günü ETO’da gerçekleşti. Toplantıda Meclis Başkanı Güler, Eskişehir Ticaret Odası’nın faaliyetleri hakkında kısaca bilgi vererek, ETO bünyesinde faaliyetlerini yürüten AB Bilgi Merkezi’nin çalışmalarına değindi. AB Bilgi Merkezi’nin bugüne dek yaklaşık 60 faaliyette 16.000 kişiye ulaştığını dile getiren Güler, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında imzalanacak olan Geri Kabul Anlaşması hakkında da değerlendirmede bulundu.

En yakın zamanda vize muafiyeti getirilmeli

Vize kolaylığı sağlayacak olan anlaşmanın olumlu olduğunu belirten Güler, en yakın zamanda tam vize muafiyeti getirilmesi gerektiğini, çünkü Türk iş dünyasının ürettiği malın Avrupa’da serbestçe dolaşıp kendisinin vize alamamasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler, Basın ve Enformasyondan Sorumlu Birinci Müsteşar Stefano Fantaroni ise ETO bünyesinde faaliyetlerini yürüten AB Bilgi Merkezi’nin çalışmalarının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Fantaroni, özellikle Eskişehir’in en büyük ve güçlü ekonomi kuruluşu Eskişehir Ticaret Odası ile bir araya gelerek, beklenti ve taleplerini dinlemek istediklerini kaydetti.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri