ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



MOBİL KANSER TARAMA ARACI ESKİŞEHİRLİ KADINLARIN HİZMETİNDE

TOBB ve Sağlık Bakanlığı’nın işbirliğinde, Eskişehir Ticaret Odası’nın desteği ile, Eskişehir Kadın Girişimciler İcra Kurulu’nun faaliyete geçirdiği ve ücretsiz olarak hizmet verecek olan Mobil Kanser Tarama Aracı, Vilayet Meydanı’nda gerçekleştirilen törenle görevine başladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Sağlık Bakanlığı’nın işbirliğinde, Eskişehir Ticaret Odası’nın desteği ile, Eskişehir Kadın Girişimciler İcra Kurulu’nun faaliyete geçirdiği ve ücretsiz olarak hizmet verecek olan ‘Mobil Kanser Tarama Aracı’ törenle hizmete sunuldu. 25 Kasım Pazartesi günü Vilayet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene, Makedonya Büyükelçisi Goran Taskovski, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir Milletvekili Salih Koca, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri,  İl Halk Sağlığı Müdürü Op. Dr. Hayri Gültekin ve çok sayıda konuk katıldı.

Mobil Kanser Tarama Aracı şehrin dört bir yanını ve ilçeleri dolaşacak

Törende konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak bu çalışmaya, modern dünyanın en ciddi hastalıklarından biri olan kansere karşı, ülkemizde yürütülen çalışmalara destek olmak amacıyla başladık. Bu aracın hizmete sunulduğu ikinci il Eskişehir’dir. Mobil Kanser Tarama Aracımız önce şehir merkezini sonra da mahallelerimizi, hatta ilçelerimizin dört bir yanını dolaşacak. Kanserin en etkili tedavisi olan erken teşhis için hizmet üretecek. Bizlere ne mutlu ki, Eskişehir’de de bu çalışmayı gerçekleştirme imkanı bulduk. Arzumuz, bu çalışmanın Eskişehirli hanımefendiler için olabildiğince faydalı olabilmesidir. Bu konuda da doktorlarımıza büyük görev düşüyor.” diye konuştu.

Kanserin erken teşhisi konusunda bilinçli olmalıyız

Törende konuşan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ise, erken teşhisin hayat kurtardığını, bu konuda bilinçli ve duyarlı olmak gerektiğini söyledi. Kadınların günümüzde sorumluluklarının ve görevlerinin çok olduğuna dikkat çeken Vali Tuna, bu noktada kadınların sağlığına fayda getirecek bir hizmetin sunulmasında pay sahibi olan başta TOBB ve Eskişehir Ticaret Odası’na, Eskişehir İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu’na ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Kanser hastalığını hafife alma lüksümüz yok

Törende konuşan Eskişehir İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkan Vekili Hüsniye Tali Ayrancıgil, “Kanser, son 50 yılda gördüğümüz en önemli hastalık olarak karşımızda duruyor. Kadınlar için en tehlikeli kanser türlerinden biri olan meme kanserine yakalanma olasılığının 8’de 1 olduğunu düşünürsek, hiçbirimizin bu hastalığı hafife alma lüksümüzün olmadığı açıktır. Bu nedenle bir destek de biz sağlamak istedik.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, meme kanserinde erken teşhise destek sağlamak amacıyla, Sağlık Bakanlığımızla beraber bir tarama aracı hazırladı. Biz de bu aracın, Eskişehir Ticaret Odası Başkanımız Sayın Harun Karacan’ın da destekleriyle Eskişehir’de hizmet vermesi için girişimlerimizi yaptık ve aracımızı bugün Eskişehir’in hizmetine sunuyoruz” şeklinde konuştu.

En çok görülen kanser türlerinin erken teşhisi için hizmet verecek

İl Halk Sağlığı Müdürü Op. Dr. Hayri Gültekin ise Mobil Kanser Tarama Aracı’nı, Eskişehir Ticaret Odası’nın lojistik ve desteğine borçlu olduklarını söyledi. KETEM’e ( Kanser Erken Teşhiş Tarama ve Eğitim Merkezi) gelemeyen ve ulaşamayan kadınlar için Mobil Kanser Tarama Aracı’nın çok önemli bir hizmet olduğunu belirten Gültekin, en çok görülen kanser türlerinin meme ve rahim ağzı kanseri olduğunu, bu araç sayesinde bu kanser teşhislerinin erken yapılmasının kolaylaşacağını söyledi. Açılış töreninin ardından Mobil Kanser Tarama Aracı Eskişehir Vilayet Meydanı’nda hizmet vermeye başladı. Mobil Kanser Tarama Aracı, şehir merkezi ve ilçelerde ücretsiz olarak hizmet sunacak. 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri