ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO İLÇELERDE UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİNE ALPU İLE BAŞLADI

Eskişehir Ticaret Odası ve KOSGEB Eskişehir Hizmet Müdürlüğü’nün işbirliği ile Alpu’da düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin açılış töreninde konuşan Başkan Karacan,eğitimlerin iş yeri açma imkanı ve istihdam sağladığına dikkat çekerek,ilçelerin kalkınmasıyla bu sayede kazanının Eskişehir ve Türkiye olacağını söyledi.

Eskişehir Ticaret Odası’nın KOSGEB Eskişehir Hizmet Müdürlüğü’nün işbirliği ile ilçelerde düzenlediği eğitimlerin ilki Alpu’da başladı. Eğitimin açılış törenine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Alpu Kaymakamı Mehmet Zahid Doğu, KOSGEB Eskişehir Hizmet Merkezi Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu, TOBB İç Anadolu Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Rukizan Sızanlı ve kadın girişimciler, ETO Yönetim Kurulu ve Meclis Divanı da katıldı. Eğitim öncesinde bir konuşma yapan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, girişimciliğin Türkiye’nin 2023hedeflerine ulaşmasının anahtarı olduğunu belirterek, yalnızca şehir merkezinde değil, ilçeler bazında da girişimciliğin artırılması gerektiğini söyledi.

Hem girişimcilerimiz hem de ilçelerimiz kazanacak

İlçelerde kalkınmanın artmasıyla kazanının Eskişehir ve dolayısıyla Türkiye olacağını ifade eden Karacan, eğitimlere katılan girişimcilerin yalnızca kendilerine değil Eskişehir’e de fayda sağlayacağını dile getirdi. Alpu Kaymakamı Mehmet Zahid Doğu insana çok önem verdiklerini, bu bağlamda girişimciliğin geliştirilmesinin zaruri olduğunu ifade ederek, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan’a çabalarından dolayı teşekkür etti. KOSGEB Eskişehir Hizmet Merkezi Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu ise kursiyerlerin eğitimlerini başarıyla tamamlamaları iş yeri fikirlerini hayata geçirmeleri halinde KOSGEB mevzuatı çerçevesinde, 30 Bin Türk Lirası hibe ve 70 Bin Türk Lirası’na kadar sıfır faizli kredi desteği alabileceklerini ifade etti. 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri