ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO’NUN EKİM MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eskişehir Ticaret Odası’nın Ekim ayı olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Her ayın son Salı günü gerçekleştirilen meclis toplantısı, bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın Salı gününe denk gelmesi nedeniyle 31 Ekim Perşembe günü gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Metin Güler’in açılış konuşması ile başlayan toplantıda gündem maddeleri oylanarak karara bağlandı. Toplantıdaki konuşmasında cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıldönümünü kutlayarak, Gazi Mustafa Kemal ve tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla anan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan,  Eskişehir Ticaret Odası’nın bugünün değil geleceğin vizyonuyla hareket ettiğini söyledi.

Makedonya’da stant açıp ihracatımız için çalışacağız

 

Eskişehir Ticaret Odası’nın şehrimizi küresel pazarda tanıtmayı, Eskişehir’in ihracatını artırmayı çok önemsediğini belirten Karacan, “ Hem sosyal hem de ekonomik işbirlikleriyle şehrimiz ekonomisini yerelden evrensele taşımak adına çalışmalar yürütüyoruz. Bugün Eskişehir Ticaret Odası İtalya’dan, Çin’de, Kosova’dan İngiltere’ye kadar geniş bir alanda prestij sahibidir. Uluslararası fuarlara, etkinliklere iştirak etmektedir. Bakın önümüzdeki günlerde Eskişehir Ticaret Odası olarak 3. Makedonya Türk İhraç Ürünleri Fuarı’na katılım sağlayacağız. Ancak ne yazık ki onca gayrete, stant yerine kadar temin etmemize rağmen katılımcı firma sayısı beklentimizin altındadır. Bu durumu artık aşmamız gerekiyor. Bu yanılgıyı bir an önce değiştirmeliyiz” diye konuştu.

Perakende Yasası yaşanılan sıkıntıları önleyebilir

Ülkemiz ekonomisine yönelik gelişmeleri de değerlendiren Karacan, “Ülkemiz bugün gerçekten çok önemli meseleleri çözdü, çok önemli mesafeler kat etti.  Öncelikle 29 Ekimde açılışı gerçekleştirilen Marmaray projesinin ülkemiz için büyük prestij olduğunu ifade etmek istiyorum. Biz iş dünyasının temsilcileri olarak böylesine büyük ve emek gerektiren projelerle iftihar ediyoruz. Destekliyoruz ki, yenileri yapılabilsin. Öte yandan Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı ile bir araya geldiğimizi hatırlatmakta fayda var. Sayın Bakanımız bize tüccar ve sanayicilerimizin özellikle beklediği Perakende Yasa Taslağı hakkında bilgi verdi. Umuyorum ki en kısa zamanda meclisten geçecek, yaşanılan sıkıntılar bu sayede engellenecektir” şeklinde konuştu.

Eskişehir Ticaret Odası’nda çok şey değişti

Eskişehir Ticaret Odası’nın üyesinden destek aldığını belirten Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, “Bu kürsüde Eskişehir Ticaret Odası Başkanı olarak ilk kez seslendiğim günden bu yana Odamızda ve Eskişehir ekonomisinde çok şey değişti. Allah nasip ederse değiştirmeye de devam edeceğiz. Üyelerimizden aldığımız destek ile başarılarımıza yenilerini ekleyeceğiz. Sizlerle yol alacağız, Eskişehir’i hak ettiği yere getireceğiz. Allah gönlümüzden Eskişehir sevdasını, yolumuzda da dostlarımızı eksik etmesin. Birlik ve beraberliğimiz daim, kazancımız bereketli, yolumuz aydınlık olsun” şeklinde konuştu.

 

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri