ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



TÜRKİYE’NİN HEDEFLERİ İÇİN KADIN GİRİŞİMCİ SAYISI ARTMALI

Aileve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de katıldığı “Liderlik ve Kadın”  konulu toplantıda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, kadının iş yaşantısında daha etkin varlık göstermesinin ve kadın girişimci sayısının artmasının ülkemizin 2023 vizyonu için önemli olduğunu söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de yer aldığı“Liderlik ve Kadın”  konulu toplantıya katıldı. 31 Ekim Perşembe günü Ankara’da gerçekleştirilen toplantı TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Harvard Business Review Türkiye Dergisi tarafından düzenlendi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin toplantıda devlet tarafından kadın girişimcilere yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vererek, bakanlığın bu noktada yaptığı faaliyetleri aktardı. Ülkemiz ekonomisiiçin kadın girişimciliğin öneminin altını çizen Bakan Şahin, kadının iş yaşamında karşılaştığı sorunları çözmek için çalışmalarda bulunduklarını dile getirdi.

Kadıngirişimci sayısının artması için gayret gösteriyoruz

Toplantıda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, iş dünyasında kadının büyük rolü olduğuna dikkat çekerek, bu bağlamda kadın istihdamının ve müteşebbisinin artması için gayret gösterdiklerini söyledi. Nüfusumuzun yarısının kadın olduğunu ama girişimci sayımızın sadece % 7’sinin kadın olduğunu belitten Karacan, bu rakamı çok daha artırmak gerektiğini ifade etti. TOBB olarak kadın girişimciler kurullarının 2007 yılında faaliyete geçirildiğini belirten Karacan, o günlerde 5.500 olan rakamın bugün itibariyle 10.500’e ulaştığını dile getirdi. Kadın girişimciliğinin artırılması ve iş dünyasında başarılı yeni rol model kadınların olması için herkesin gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini kaydeden Karacan, 2023 vizyonunda kadının çok önemli bir misyonu bulunduğunu ifade etti. Toplantıda Türk iş dünyasında kadının konumu ve iş gücündeki durumu değerlendirildi. 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri