ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



KARACAN, İŞ DÜNYASININ İHTİYAÇ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ EĞİTİM BAKANLARI İLE PAYLAŞTI

Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın ev sahipliğinde düzenlenen OECD Eğitim Bakanları Gayrı Resmi Toplantısı'na, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ni temsilen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan katıldı. 39 ülkeden 26 bakan ve 155 temsilcinin katıldığı toplantı, daha önce gerçekleştirilen benzerleri arasında en geniş katılıma sahip buluşma olarak değerlendiriliyor.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye ile OECD arasındaki işbirliğine vurgu yaparak, Bakanlık tarafından gerçekleştirilen beceri gelişimine yönelik eğitim reformları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Ayrıca OECD ülkeleri Eğitim Bakanlarına seslenen Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin kurucu üyelerinden olduğu OECD'nin, Türkiye'nin işbirliğinden en çok verim aldığı, faydalandığı uluslararası örgütlerin başında geldiğini, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki çalışmalarda da OECD'nin birikimlerinden faydalanmaya devam edileceğini ifade etti. 

Toplantı kapsamında düzenlenen çalışma yemeğinde katılımcı Bakanlara hitap eden Başkan Karacan da, beceri ve beceri geliştirme konusunun önemine vurgu yaparak, iş dünyasının ihtiyaçlarını ve çözüm önerilerini Bakanlarla paylaştı.

Yemeğin ardından katılımcı Bakanlar eğitim yoluyla beceri gelişimi konusunda görüş alışverişinde bulunacakları istişare oturumlarına başladılar.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri