ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



BAŞKAN KARACAN BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında, 2009-2013 yılları arasında yürütülen tüm faaliyetleri bir sunum eşliğinde basın mensuplarıyla paylaştı.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, 25 Eylül Çarşamba günü basın mensupları ile bir araya geldi. Eskişehir Ticaret Odası’nda 2009-2013 döneminde yürütülen tüm faaliyetleri, rakamsal verilerle açıklayan Karacan, basın mensupların sorularını da yanıtladı. Toplantıda konuşan Başkan Karacan, göreve geldikleri gün öncelikle “ Üye Odaklı Hizmet Anlayışı”nı amaçladıklarını ifade etti. Eskişehir Ticaret Odası’nın Akredite Oda olduğunu belirten Karacan, “Bugün Paris’te, Hamburg’da, Londra’da ne varsa, hangi hizmet veriliyorsa Eskişehir Ticaret Odası’nda bu uygulamalar fazlasıyla var. Hizmet standardımızı artırmak amacıyla almış olduğumuz A Sınıfı Akredite Oda belgesiyle Türkiye’de hiçbir odada olmayan 4 tane uygulamayı hayata geçirdik. Odamızın İnsan Kaynakları Yönetiminin işe alım süreci, Bilgi ve İletişim Uygulamalarının Kullanımı, Dış Pazar temaslarımızın yoğun olması,  Ülke ve işbirliği raporlarımız iyi uygulama olarak seçildi” diye konuştu. 

Ölçülebilir ve etkin hizmet anlayışını benimsedik

Başkanlığı döneminde açılan birimler ve gerçekleştirdiği faaliyetleri de rakamlar eşliğinde açıklayan ve tüm hizmetlerin ölçülebilir olduğunu belirten Karacan, “Eskişehir Ticaret Odası olarak öncelikle üyemizle iletişime geçmek zorundaydık. İletişimi güçlendirdik. 23431 kez üye ziyareti gerçekleştirdik. Bazı üyelerimizi 2-3 kez hatta 4 kez  ziyaret ettik. 4 Milyon 957 bin SMS attık. 3 Milyon 596 bin E-Posta ile üyemize ulaştık. Türkiye’de ilk kez uygulanan güvenlik sistemi ile 27725 adet Holospot uygulamalı belge verdik. Web sitemizi 243057 kişi ziyaret etti. 1830 Özel Servis Uygunluk Belgesi verildi. 1346 üyemize Amerika’dan tutunda Avrupa’ya kadar yurt dışına çıkış için vize temin ettik. ETO Akademi olarak 159 eğitim, seminer, panel düzenledik. Düzenlediğimiz eğitimlere 16077 kişi katılmıştır. Ayrıca İnşaat sektörümüz için 1250 Ustalık Belgesi verdik. Bu güne kadar Odamız tarafından 2603 Komite Toplantısı yaptık. 4496 K Türü Belgesi’ni verdik ve yeniledik’ şeklinde konuştu.

84 milyon 455 bin TL kredi kefaleti sağlandı

ETO tarafından yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarına devam eden Karacan, 14.652 Tır ve Ata Karnesi hazırladık. 754 Sayısal Takograf verdik. 660 İş Makinesi Tescili yaptık. Odamız bünyesindeki Kredi Garanti Fonu 225 Firma’ya toplamda 84 milyon 455 bin TL kefalet ile kaynak yarattı. Bu rakamlar Eskişehir ekonomisi için büyük rakamlardır. Proje Ofisimizin yazdıkları projeler ile üyelerimiz BEBKA ve hibe desteklerinden 2 Milyon TL yararlandırıldı. Oda tarihinde ilk kez Avrupa Birliği’nden 113 Bin Euro eş finansmanlı hibe aldık. Bu kapsamda Gıda Sektöründe üyelerimize, çiftçilerimize eğitimler, seminerler düzenledik.1214 Tütün ve Alkol Piyasası Denetleme Kurumu  (TAPDK) belgesi verdik. 2537 üyemize vergi ve hukuk danışmanlığı yaptık. AB Bilgi Merkezimiz düzenlediği 56 Etkinlikte 15329 Kişiye tanıtım ve hizmet sağlamıştır. Düzenlediği etkinliklerin tamamı Avrupa Birliği Bütçesinden sağlanmıştır. İstanbul- Ankara- Konya- Antalya-Bursa- İzmir’deki 149 fuara katılım sağladık. 5748 üyemizi fuarlara götürülmesine öncülük ettik. Kurumsal işbirliklerine ve mesleki gelişimlerine katkı sağladık” dedi. 

Fiziksel ve teknik altyapımızı tepeden tırnağa yeniledik

2009 yılından bu yana ETO’da yaşanan değişimi anlatan Karacan, “2009’de 26 personel varken bugün itibariyle 53 personel çalışıyor. 2009’da yabancı dil bilen sadece 2’ydi. Bugün ise 23 personelimiz yabancı dil biliyor. 2009’da 17 üniversite mezunu vardı. Bugün ise 1 doktora,2 yüksek lisans, 33 tane de lisans mezunu personelimiz var. Oda personellerimiz artık yurt dışında, Avusturya, Polonya Fransa eğitim daveti alıyor. Eğitimlere katılıyor. Hizmet Kalitemizi artırmak için Odamızın sadece fiziki yapısını değil teknik alt yapının da yenilenmesi gerekiyordu. 3. Katımızı tamamen yeniledik. Yeni birimlerin hizmet vermesi için modernize ettik. Ayrıca tamamı AB Bütçesinden olmak üzere 1 Eğitim Salonu’nu hizmete sunduk.5. Katımıza da tadilatla yeni birimler ekledik. Ayrıca yeni Meclis Toplantı Salonu oluşturduk. Üstelik bu salonumuzu kamu ve tüm sivil toplum kuruluşlarımızın organizasyonları için tahsis ediyoruz. 6. Katımızda da tadilata gittik. Üyelerimize daha sağlıklı hizmet verebilmek için bu katımızı da yeniledik” diye konuştu.

Salonlarımız sadece ETO’nun değil tüm kurumlarımızın hizmetinde

Fiziksel ve teknik alt yapıdaki gelişmeleri de değerlendiren Karacan, “7. Kata yeni bir toplantı salonu ekledik. Ayrıca misafir karşılama odasında da tadilat yaptık. Bu konu hakkında özellikle şunun altını çizmek istiyorum. Bu odalarımızda Bakan, Başbakan Yardımcısı nezdinde konuklar ağırlıyoruz. Ayrıca yabancı ülkelerin misyon temsilcileri ile toplantılar yapıyoruz. Bu toplantı salonumuz BEBKA, Türk Dünyası Ajansı, İl İstihdam Kurulu toplantılarımıza ev sahipliği yapmaktadır. Yalnızca ETO’nun değil, kamunun da hizmetine sunulmaktadır. Özetle salonlarımız sadece ETO’nun değil şehrimizin de hizmetinde. Gündeme geldiği için söylemekte fayda var, tefriş için harcanan para 79882 Türk Lirasıdır. Ayrıca Bilgi teknolojileri için donanımsal alt yapımızı da yeniledik. Dijital Arşiv için sunucu ve veri depolama sistemi kurduk. Veri depolama alanımızı % 1125 artırdık. Bugün teknolojik olarak 90 terabaytlık bir veri depolama alanımız var” dedi.

6 dilde 125 Firmayı bir araya getirdik

Küresel vizyon odağında Eskişehir Ticaret Odası’nın büyük atılımlar yaptığını kaydeden Karacan, “4 Kıta’da 14 ticaret ve sanayi odasıyla kardeş oda anlaşması yaptık. Çin-Küba-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti- Irak- Kenya- Romanya- İtalya- İngiltere- Brezilya-Makedonya- İspanya- Birleşik Arap Emirlikleri- Kosova- Tataristan ile işbirliği protokolü gerçekleştirdik. KOSGEB’in desteği ile ihracatı geliştirmek için 12 yurt dışı fuar ziyareti iş gezisi düzenledik. Biliyorsunuz ki KOSGEB desteğinden faydalanmak için, Fuar ziyaretinin yanı sıra ikili görüşmeler, Organize Sanayi Bölgesi İncelemeleri, Meslek Örgütleri ile İşbirliği yapmak gerekiyor. Bunları sağladık. İtalya Cumhuriyeti Vize Temsilciliği, Fransa Cumhuriyeti Vize Temsilciliği ve İtalya Cumhuriyeti Muhabir Konsolosluğumuz var. Eskişehirexpo ile 125 Firmayı bir araya getirdik. 6 dilde yayınlanan ihracat portalıyla dünya ile buluşturduk. 12’si KOSGEB Destekli olmak üzere toplam 31 Fuar ve İş Gezisi düzenledik. Yurtdışında 58 Kurumsal temas gerçekleştirdik” diye konuştu. 

Eskişehir’in ihracatında da katkımız var 

4 kıtadaki temaslarımıza 754 kişi katılım sağladı. Dünyanın en büyük ekonomilerini yerinde görme, yeni imkanlarla tanışma fırsatı yakaladı. Bu temaslarda 621’i üyemiz olmak üzere, 44 yönetim kurulu üyesi, 16 meclis üyesi, 73 personelimiz yer almıştır. Bu güne kadar Odamızı 66 yabancı heyet ve misyon temsilcisi ziyaret etti. Bütün bu yurt dışı temaslarımız, fuarlarımız, yurt dışındaki fuarlarda açtığımız stantlar için 4.5 yılda toplam 597.825 TL kaynak kullandık. Türk Amerikan Ticaret Ve Sanayi Odası Üyeliği, Uluslar Arası Ticaret Odaları Üyeliği, Türk Alman Ticaret Ve Sanayi Odası Üyeliğimiz var. Göreve geldiğimiz 2009 yılında Eskişehir’in 569.561.899 Dolar olan ihracatı % 46 artarak 2012 itibariyle 831.362.978 Dolar’a ulaşmıştır. Şüphesiz ki bu ihracat artışında Eskişehir Ticaret Odası’nın katkısı ve payı da vardır. Biz Türkiye’nin geleceğini girişimcilerde görüyoruz. Bu kapsamda bu güne kadar KOSGEB işbirliği ile 20 Eğitim düzenledik. Eğitimlere 600 kursiyer katıldı. 77 girişimcimiz de iş yerini kurdu” dedi. 

Sosyal sorumlulukta öncü olmaya gayret ettik

Sosyal Sorumlulukta Eskişehir Ticaret Odası’nın büyük gayret gösterdiğini ifade eden Karacan, “ Eskişehir Ticaret Odası olarak yalnızca şehrimizin ticaret ve sanayisiyle değil sosyal yönünde de etkin bir şekilde varlık gösterdik. Oda olarak öğrencilerimize eğitimlerine destek olduk, felaketlerde yardım elimizi uzattık. Üniversite öğrencilerimize 819.620,00 TL burs verdik. 2009’dan bu güne kadar 149.809,74 TL Eğitim yardımı gerçekleştirdik. 185.641,62 TL Gıda yardımında bulunduk. Doğal Afetlerde 54.109,63 TL yardım yaptık. Diğer Kurum ve Kuruluşlara 248.308,62 TL, Yunus Emre Kültür Sanat Ve Turizm Vakfı’na 37.000,00  TL olmak üzere, Toplamda 1.494.489 Türk Lirası yardımda bulunduk.Ankara Yolu 4, Seyitgazi Yolu 1 ve Kütahya Yolu’nda 1 yolunda olmak üzere toplamda 6 hatıra ormanı oluşturduk. 18 Bin Fidan Diktik. Eskişehir Ticaret Odası olarak doğaya ve yeşile de önem verdik. Geleceğimiz için hatıra ormanları yeşerttik” şeklinde konuştu. 

Şehrimizle sosyal ve kültürel etkileşim içindeyiz

Eskişehir Ticaret Odası’nın şehrimizde yalnızca ekonomide değil sosyal alanda varlık gösterdiğini belirten Başkan Karacan, “Eskişehir’de yalnızca ekonomide değil her alanda varlık gösteriyoruz. Öğrencilerimize girişimciliği anlatıyor, geleceğimizin teminatı evlatlarımızla bir araya geliyoruz. 55 eğitim kurumunda 9500 öğrenciye girişimciliği anlattık. ETOSANAT Galerisi’nde açtığımız 27 Sergi’de 4750 sanatseveri ağırladık. Türkiye’nin önde gelen sanatçılarının eserlerini Eskişehirlilerle buluşturduk Üniversitelerimizde, Kariyer ve Öğrenci Kulüplerinde 45 etkinliğe katılım sağladık. 7000 öğrenciyle deneyimlerimizi paylaştık. Eskişehir Anadolu ve Osmangazi Üniversitelerindeki 192 öğrenciye Türkiye’nin bir çok yerindeki resmi kurumlarda staj imkanı sağladık. Ayrıca Kurumsal İletişim birimimiz tarafından hazırlanan 9 yayınımız 90000 adet basılarak, tüm yurt dışı temsilciliklerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, üyelerimizin kullanımına sunulmuştur. 

 

Eskişehir Ticaret Odası’nın öz kaynakları % 70 arttı

Eskişehir Ticaret Odası’nın gerçekleştirdiği tüm ulusal, yurt içi organizasyon, fiziki ve teknik alt yapı yenilemesine rağmen mali yapısının da güçlendiğini belirten Karacan, Odunpazarı’nda restore ettirdiğimiz Eskişehir Ticaret Odası Eğitim, Kültür ve Hizmet Binamız yakın zamanda hizmete girecek.Göreve geldiğimizde bir adet Cenaze aracımız vardı. Bugün bu rakam 3’e ulaştı. Bunlara 6 hizmet aracı daha ekledik. Büyük Anadolu Lojistik Organizasyon A.Ş (BALO Projesi) Nominal Değeri 200.000 TL, Sivrihisar OSB’deki 235.200 TL, Beylikova Besi OSB’ye 51.300 TL katılım bedeli ödeyerek ortak olduk. Bu güne kadar yaptıklarımızı, başardıklarımızı siz sayın basın mensupları ile kalem kalem hepsini paylaştım. 2008 yılı sonu itibariyle 14.879.752 TL olan özkaynaklarımız 2012 yılı sonu itibariyle 25.295.730 TL’ye ulaşmıştır.  Bütün bu yenilemelere, modernizasyona, insan kaynaklarına, projelere, yurt dışı atılımlarına, sosyal sorumluluk projelerine karşın Eskişehir Ticaret Odası öz kaynaklarını 4 yılın sonunda % 70 oranında artırmıştır” dedi. Başkan Karacan ayrıca toplantıda basın mensupları tarafından yöneltilen soruları cevaplandırdı.
© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri