ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



EKONOMİ BAKANLIĞI UZMANLARI İHRACATA GİDEN YOLLARI ETO’DA ANLATTI

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, “Dış Ticarette Devlet Teşvikleri” konulu seminerde gerçekleştirdiği konuşmasında ihracat yapmak isteyen tüccar ve sanayicilerin bu konuda bilgi birikimini artırması gerektiğini, çünkü ülkemizi 2023 hedeflerine ihracatın taşıyacağını söyledi.

Eskişehir Ticaret Odası üyelerinin ihracatını artırmak adına düzenlediği seminerlere bir yenisini daha ekledi. Ekonomi Bakanlığı’nın işbirliği ile 18 Eylül Çarşamba günü ETO Meclis Salonu’nda “Dış Ticarette Devlet Teşvikleri” konulu bir seminer düzenlendi. Seminerde konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, ticarette artık dengelerin değiştiğini ve ihracat yapmak isteyen tüccar ve sanayicilerin bilgi bakımından donanımlarını artırması gerektiğini söyledi. Ekonomi Bakanlığı Ticaret Müsteşarlarının çok aktif hizmet verdiğini kaydeden Karacan, ihracat yapmak isteyen tüccar ve sanayicilerin bu bağlamda bilgi alabileceğini, yurt dışında her türlü kolaylığın tanınacağını söyledi. İhracat yapmak isteyenlere hem maddi destek hem de bilgilendirme seminerleri verildiğini kaydeden Karacan, Türkiye’yi 2023 hedeflerine tüccar ve sanayicilerin ulaştıracağını bu yüzden ihracatın büyük önem taşıdığını kaydetti. 

19 ülke ile serbest ticaret anlaşması imzalandı

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Markalaşma ve Arge Destekleri Daire Başkanı Bünyamin Kutlu ise Ekonomi Bakanlığı’nın vizyonu ve faaliyetleri hakkında kısaca bilgi verdi. Kutlu ayrıca Türkiye’nin 19 ülke ile serbest ticaret anlaşması imzaladığını kaydederek, yakın zamanda daha yeni halkalar eklemek için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ifade etti. İhracat Genel Müdürlüğü Şube Müdürleri Murat Önder, Tayfun Gülle ve İhracatı Geliştirme Uzmanları tarafından ihracat destek programları, ihracatta rekabet gücü, ihracatta markalaşma, pazara giriş yolları, hedef ülkeler, ihracata dönük stratejiler, bölgesel ve çoklu ilişkiler, ticaret anlaşmaları, dış temsilcilikler ve ihracat bilgi platformu hakkında bilgi verildi. Ayrıca tüccar ve sanayicilerin soruları Ekonomi Bakanlığı’nın şube müdürleri ve ihracat uzmanları tarafından cevaplandırıldı. 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri