ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



TATARİSTAN CUMHURBAŞKANI ETO'DA

Tataristan Cumhuriyeti ile Eskişehir arasında karşılıklı ticareti geliştirmek adına  Eskişehir Ticaret Odası’nda seminer ve işbirliği protokolü 1 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirildi. Seminer ve protokol törenine Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, bakan yardımcıları ve beraberindeki ticari heyet, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, Tataristan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şamil Ageev, Eskişehir’deki kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantıda Eskişehirli ve Tataristanlı iş dünyası da yer aldı. Toplantıda konuşan Başkan Harun Karacan, gerçekleşen toplantı ile öncelikle kardeşlik bağlarını güçlendirdiklerini belirterek, yalnızca ekonomik alanda değil, her konuda işbirliğine adım attıklarını söyledi.

2023 hedeflerimiz için Rusya’da daha etkin olmalıyız

Tataristan’ın 17 Milyon kilometrekarelik dev Rusya Federasyonu coğrafyasının kalbinde yer alan dost ve kardeş bir ülke olduğunu kaydeden Karacan, “Rusya Federasyonu son 5 yılda Gayrı Safi Milli Hasılasını ikiye katladı. Türkiye ve özellikle Eskişehir olarak, Rusya coğrafyasında daha etkin işbirlikleri oluşturmak için çok ciddi avantajımız var. Çünkü bizim Tatar dostlarımız var. 2023 hedeflerimiz için ülke olarak bu komşu coğrafya ve ekonomide daha etkin olmak zorundayız” diye konuştu.

İmkanlarımızı işbirliğine dönüştürmeliyiz

Tataristan ile Eskişehir’in yatırım ikliminin ciddi benzerlik gösterdiğini belirten Başkan Karacan, “Yüksek üniversiteleşme oranı, gelişmiş insan kaynakları, sanayi kümelenmeleri ortak özelliklerimizdendir. Tataristan’da otomotiv, enformasyon teknolojileri, enerji ve petrokimya kümeleri faaliyet gösterirken, Eskişehir’de havacılık, gıda makineleri, seramik ve raylı sistemler kümeleri var. Bütün bu fırsatlarımızı hem Tataristan Cumhuriyeti’nin hem de Eskişehir’in kazandığı bir işbirliğine dönüştürmeliyiz. İş hayatında her zaman savunduğumuz bir yaklaşım var. Yüz birliği, fikir birliği, işbirliği. Bizim Tataristan ile hepsinden önemli olan gönül birliğimiz var. Bu gönül birliğine önderlik eden Tataristan Cumhurbaşkanımız Minnihanov var” diye konuştu.

Yatırım yapacaksanız gelin Tataristan’da yapın

Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov ise, Eskişehir’in son derece dikkat çeken bir şehir olduğunu belirterek, gelişmiş bir ticaret ve sanayisi olduğunu söyledi. Tatarların yüzyıllardır Eskişehir’de yaşadığını ve gelenek göreneklerini sürdürdüğünü kaydeden Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov,“Birbirimizi tanıyor ve anlıyoruz.  Bu gün yapılan işbirliği çalışmalarımızın parlak bir örneğidir. Türk yatırımcılara buradan çağrıda bulunuyorum. Eğer Rusya’da iş yapacaksanız, Rusya çok geniş bir coğrafyadır. Gelin Tataristan’dan yatırıma başlayın. Tataristan’da çok gelişmiş bir sanayi alt yapısı var. Kara, hava, demiryolumuz yatırıma uygun. Hızlı tren projesi de hayata geçirilecek. Siz Tataristan’da kendinizi evinizde gibi hissediyorsunuz. Biz de burada kendimizi Tataristan’da gibi hissediyoruz” şeklinde konuştu.

Dilde, fikirde, işte birlik olsun

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ise Eskişehir ve Tataristan ekonomisinin de büyümesinin memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Dilde, fikirde, iş yaşamında birliğin önemine değinen Milli Eğitim Bakanı Avcı, toplantının ve işbirliği protokolünün başarılarla tamamlanması temennisinde bulundu. Toplantının ardından Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan ile Tataristan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şamil Ageev tarafından karşılıklı ticareti geliştirmek adına işbirliği protokolü imzalandı.

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri