ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO’NUN YENİ DÖNEMDEKİ İLK MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eskişehir Ticaret Odası’nın yeni döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı 28 Mayıs Pazartesi günü yapıldı. Toplantı Meclis Başkanı Metin Güler’in açılış konuşması ile başladı.  Toplantıda konuşan Meclis Başkanı Metin Güler, yeni dönemin, hem şehrimize hem de Eskişehir Ticaret Odası’na hayırlı olmasını diledi. Toplantıda ayrıca Mayıs ayı faaliyetleri bir film ile meclis üyeleriyle paylaşıldı. Konuşmasına hayatını kaybeden Emniyet Müdürü Naci Kuru’ya rahmet dileyerek başlayan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, ilk meclis olması dolayısıyla heyecanlı olduklarını söyledi.

Seçimde birlik ve beraberliğimiz şölene dönüştü

Önce Eskişehir ve her zaman Eskişehir diyenlerle bir arada olduklarını ifade eden Karacan,  “Öncelikle geçmiş dönemde bizlerle yol arkadaşlığı yapan, Eskişehir Ticaret Odamızın bugünlere gelmesinde pay sahibi olan tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yine yolumuz kesişecek, Eskişehir için ellerimiz, yüreklerimiz birleşecek. Çünkü bizim yolumuz gönül yoludur. Bizim yolculuğumuz hizmet yolculuğudur. 4 Mayıs Cumartesi günü Eskişehir Ticaret Odamızın seçimlerini gerçekleştirdik. Rabbime hamdolsun üyelerimiz bizlere bu makamı yeniden layık gördü.O gün dayanışmamız bayram gibiydi. Birlik ve beraberliğimiz şölene dönüştü.  O gün yanımızda olan, oy vermeye Türkiye’nin dört bir yanından, ilçelerden, beldelerden sandık başına koşan, gelin arabasıyla gelen, bastonuyla yürüyüp de bize destek olmaya çalışan üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu yaşadığımız mutluluktan daha büyük bir ödül olamazdı. Bizlere, destek verdiler, omuz verdiler. Allah hepsinden razı olsun. Gönlümüzü de yolumuzu da, ayırmasın” diye konuştu”

Meclis üyelerimiz daha aktif olmalı

Meclis üyelerinin yeni dönemde daha aktif olması gerektiğini belirten Başkan Karacan, “Üyelerimiz üzerlerine düşen görevi yerine getirdi.Şimdi ise görev sırası bizlerde, ve en önemlisi siz meclis üyelerimizde.Çünkü sizler seçilmiş kişilersiniz.Kendi sektörünüzde birer kanaat önderisiniz.Ekonomiyi, üyelerimizin sorunlarını en yakından bilensiniz.Bu nedenle yeni dönemde her alanda daha etkin olmalısınız.Üyelerimizin sorunlarının çözümünde aktif rol almalısınız.  Eskişehir Ticaret Odası’nın meclis üyesi bu konuda da farkını ortaya koymalıdır. Hepinizden bunu bekliyorum” şeklinde konuştu.

Tataristan Cumhurbaşkanı ETO’nun konuğu olacak

Yeni dönemde Eskişehir Ticaret Odası’nda da hizmet kalitesine önem vereceklerini ifade eden Karacan, “Ne güzel söylemiş Mevlana:  ‘Dün dünde kaldı cancağızım. Bugün yeni şeyler söylemek lazım’ Kendimizi tekrar etmeden, beklentilerin de ötesine geçerek, hizmet kalitemizi sürekli yükselteceğiz. Odamıza ve şehrimiz ekonomisine güç katacak projelere öncülük edeceğiz.Dünyanın kapılarını aralayan işbirliklerimizi yeni halkalarla büyüteceğiz.Yeni dönemde ise Hindistan, Malezya, Avustralya, Şili, Arjantin, Meksika, Brezilya öncelikli küresel pazar hedeflerimizden olacak. Sınırları kaldırmak, üyelerimize yurt dışında da kolaylıklar sağlamak için yoğun bir gayret gösteriyoruz. İtalya’dan sonra tüccar ve sanayicilerimize sağladığımız vize imkanına geçtiğimiz hafta bir yenisini ekledik. Fransa Büyükelçiliği ile de Vize Kolaylığı Protokolü imzaladık. Umuyorum ki üyelerimiz bu imkandan da son derece faydalanırlar. Avrupa Birliği ülkelerindeki rekabet ortamında bir adım öne geçerler. Siz meclis üyelerimize bir hatırlatma yapmak istiyorum. 1 Haziran Cumartesi günü Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, beraberindeki bakanlar ile birlikte odamıza konuk olacak. Karşılıklı ticareti geliştirmek, yeni işbirliklerine imza atmak adına bir araya geleceğiz. Yeni dönemimizin, siz meclis üyelerimize, Eskişehir Ticaret Odamıza ve Eskişehir’imize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Yolumuz açık, kazancımız bereketli, birlik ve beraberliğimiz daim olsun” dedi.


 

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri