ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



YURT DIŞINA AÇILIM VE VERGİ KONULARI ETO’DA MASAYA YATIRILDI

ETO’nun ev sahipliğinde, PwC Türkiye ve Ekonomi Gazetesi’nin iş birliğinde düzenlenen seminerde yurt dışına açılmak isteyen firmalara yeni pazarlara erişim, vergi uygulamaları, teşvik, risk yönetimi ve finansman hakkında bilgi verildi.

 

ETO’nun ev sahipliğinde, PwC Türkiye-Denetim, Vergi ve Danışmanlık Hizmetleri ile Ekonomi Gazetesi’nin iş birliğinde “Aile Şirketlerinin Dünyaya Açılımı ve Güncel Vergi Konuları” başlıklı seminer düzenlendi. Mustafa Çekiç Meclis Salonu’nda düzenlenen seminerin açılış töreninde konuşan ETO Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Ünalan, seminerin dünyaya açılmak ve vergi başta olmak üzere tüm detayları öğrenmek isteyen firmalar için bir fırsat olduğunu kaydetti. Seminerin yeni pazarlara açılmak isten ETO üyelerine ufuk açacağını kaydeden Ünalan, seminerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Seminerin öncesinde kısa bir konuşma yapan Ekonomi Gazetesi Bölge Temsilcisi Ali Baş, düzenlenen etkinliğin iş dünyasının nabzını tutmak ve geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlemek adına oldukça kıymetli bir platform sunduğunu söyledi. Baş, aile şirketlerinin sürdürülebilir bir şekilde büyüyebilmesi ve uluslararası arenada rekabet edebilmesi için güncel vergi konularını bilmenin ve stratejik olarak kullanmanın son derece kritik olduğunu sözlerine ekledi.

 

Türk şirketlerinin yurt dışı yatırımları 5 milyar dolara ulaştı

 

Seminerde konuşan PwC Türkiye Vergi Hizmetleri Lideri Burcu Canpolat, PwC’nin 42 yıldır şirketlere büyümeleri için destek verdiğini belirterek, şirket olarak Türkiye’deki şirketlerin yurt dışı yatırımlarına katkı sağladıklarını dile getirdi. Türkiye'deki şirketlerin 2002 yılından bu yana yurt dışı yatırımlarının arttığına dikkat çeken Canpolat, mevcut yatırımların 5 milyar dolara ulaştığını söyledi. Türk şirketlerinin yatırım için tercih ettiği ülkelerin başında Romanya, Almanya, ABD, Rusya ve Hollanda’nın geldiğini belirten Canpolat, en çok yatırım yapılan sektörlerin ise madencilik, imalat, finans ve sigorta, gayrimenkul ve inşaat olduğunu ifade etti.

 

ETO üyelerinin soruları detaylı olarak cevaplandırıldı

 

Seminerde PwC Türkiye şirket ortakları Burcu Canpolat, Özlem Güç Alioğlu ve Yasemin Bekgöz tarafından yurt dışında yatırım yapmak için nelere dikkat edilmesi gerektiği, yatırım yapılacak ülkelerin vergi uygulamaları, yatırım ve teşvik süreçleri hakkında detaylı olarak bilgi verdi. Seminerde ayrıca yeni pazarlara erişim ve döviz getirisinin önemi, yatırım kararı alınırken dikkat edilmesi gereken konular, risk yönetimi ve finansman hakkındaki görüşler paylaşıldı. Seminerde ayrıca ETO üyelerinin yurt dışı yatırımlara dair soruları da detaylı olarak cevaplandırıldı.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri