ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



AVRUPA FİLM GÜNLERİ İZLEYİCİLERDEN YİNE TAM NOT ALDI

Eskişehir AB Bilgi Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Film Günleri’nde gösterime sunulan filmleri 1089 sinemasever izledi.

 

Eskişehir Ticaret Odası çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Eskişehir AB Bilgi Merkezi’nin ev sahipliğinde, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun ve AB üyesi ülkelerin Türkiye Büyükelçiliklerinin desteği ile “Avrupa Film Günleri” Eskişehir’de gerçekleştirildi. Farklı kültür ve temadaki da 18 Avrupa filmi, Kanatlı AVM Cinema Pink’te, 9 Mayıs Avrupa Günü vesilesiyle 8-12 Mayıs tarihleri arasında ücretsiz olarak gerçekleştirilen etkinlik ile izleyicilerle buluştu. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Avrupa Film Günleri, İstanbul ve Ankara’dan yolculuğuna başlayarak Eskişehir ile eşzamanlı Trabzon, İzmir, Antalya, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Mersin, Samsun’da gösterimleri gerçekleştirildi.

22 Farklı Avrupa Üyesi Ülkeden Filimler Sinemaseverler ile Buluştu.

Slovakya, İtalya, Finlandiya, Hırvatistan, Macaristan, Almanya Estonya, Bulgaristan, Fransa, Malta, Yunanistan, Hollanda, Almanya, Litvanya, Portekiz, İspanya, Romanya, Çek Cumhuriyeti, İspanya, İsveç, Polonya ve Danimarka gibi ülkelerin yanı sıra ortak yapım filmlerin yer aldığı de etkinlikte, 1089 katılımcı tarafından filimler ilgiyle izlendi.Ayrıca, 12 Mayıs Pazar “Ben Zlatan” isimli İsveç yapımı film için Eskişehir’e gelen İsveç Büyükelçiliğinden; Büyükelçi Vekili-Elçi Müsteşar Louise Morsing, İletişim Tanıtım Sorumlusu Betül Elif Uğramaz ve Politik Sorumlu Irmak Alpagut da film gösterimine katıldı. Film öncesi bir konuşma yapan Müsteşar, seyircilerle birlikte ‘Ben Zlatan’ filmini izledi. Film boyunca açık kalan İsveç hakkındaki kitap ve broşürlerin dağıtıldığı stant seyircililerden büyük ilgi gördü.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri