ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO YÖNETİM KURULU ÜYESİ EMRE DEMİR TÜRKİYE-AZERBAYCAN İŞ FORUMUNDA

Azerbaycan Cumhuriyeti Başbakanı Ali Esedov ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yer aldığı Türkiye-Azerbaycan İş Forumu’na katılan ETO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Demir, forumda Azerbaycanlı iş insanları ve Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Reşad Mammadov ile bir araya gelerek, Eskişehir ile Azerbaycan’ın karşılıklı ticaretinin geliştirilmesi için atılacak adımlar hakkında görüştü.

 

ETO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Demir, TOBB’da düzenlenen Türkiye-Azerbaycan İş Forumu’na katıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)  ile DEİK işbirliğinde Ankara’da TOBB İkiz Kuleler’de düzenlenen forum Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Azerbaycan Cumhuriyeti Başbakanı Ali Esedov, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, DEİK Başkan Yardımcısı Erdal Eren, AZPROMO Başkanı Yusif Abdullayev, KOBİA Yönetim Kurulu Başkanı Orxan Mammadov ve iş insanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Forum açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Azerbaycan’ın bölgenin ticaret ve kültür merkezine, turizm mekânına dönüşmesinden Türk dünyasının gurur duyduğunu vurguladı. Nahçıvan ile Bakü’yü birbirine bağlayacak Zengezur Koridoru’nun, bölge ticaretinin gelişmesine büyük katılar sağlayacağını belirten Hisarcıklıoğlu, projenin hayata geçirilmesiyle doğudan batıya herkesin istifade edebileceğini kaydetti.

 

Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi hedefi 15 milyar dolar

 

Forum açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise Türkiye ile Azerbaycan'ın tarihi, kültürü, dili, inancı, derdi ve sevinci ortak iki kardeş ülke olduğunu belirterek, TOBB ile Azerbaycan Cumhuriyeti İhracat ve Yatırım Teşvik Ajansı (AZPROMO) arasında imzalanan mutabakat zaptı ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Ticaret Temsilcisi Ofisi arasında imzalanan İşbirliği Eylem Planı'nın hayırlara vesile olmasını diledi. Forumun açılışında konuşan DEİK Başkan Yardımcısı Erdal Eren Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaret hacminin 4,5 milyar dolara yaklaştığını belirterek, 15 milyar dolar hedefi için yeni adımlar atıldığını dile getirdi.  Forumda yer alan ETO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Demir, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Reşad Mammadov ve Azersun Holding CEO’su Savaş Uzan ile bir araya gelerek Eskişehir ve Azerbaycan arasındaki karşılıklı ticaretin geliştirilmesi için atılabilecek olan adımlar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri