ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



GÜLER, KASIM MECLİS TOPLANTISINDA ODANIN FAALİYETLERİNİ ANLATTI

ETO Başkanı Metin Güler, odamızın Kasım olağan meclis toplantısında yürüten faaliyetler ve projeler hakkında bilgi verirken, ekonomiye dair görüşlerini de paylaştı.

Eskişehir Ticaret Odası’nın Kasım olağan meclis toplantısı 30 Kasım Salı günü gerçekleştirildi. ETO Meclis Salonu’nda yapılan ve Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara’nın konuşmasıyla başlayan toplantıda gündem maddeleri onaylandı. Toplantıda ETO’nun Kasım ayında gerçekleştirdiği faaliyetlere dair kısa bir video film gösterimi de gerçekleştirildi. Toplantıda fırın işletmecileri ve unlu mamul üreticilerinin talebi doğrultusunda alınan kararla 200 gram ekmeğin fiyatı 2 lira, 100 gr simidin fiyatı ise 2.5 lira olarak belirlendi. Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, yılın neredeyse tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, birçok bakımdan sıra dışı bir yıl geçirdiklerini kaydetti.

Yeni hizmet binası 4’ncü kalıcı eser olacak

ETO’nun Yeni Hizmet Binası’nın tamamlanıp hizmete sunulması için ihale sürecinin başladığını belirten Güler, böylece ETO MÜZE, Vehbi Koç Kongre Merkezi, ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nin ardından 4’ncü kalıcı eser olan ETO Hizmet Binası’nı da odaya kazandıracaklarını kaydetti. Bu eserlerin meclisten yönetim kuruluna kadar odanın tüm organ üyelerinin emeğiyle hayata geçirildiğini kaydeden Güler, geçmiş dönemde odaya katkı sağlayan başkanlara da teşekkür etti. ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenen Eskişehir 2’nci Yapı Fuarı hakkındaki verileri paylaşan Güler, 70’ye yakın firmanın stant açtığı fuara 13 ülkeden 20 bine yakın ziyaretçinin konuk olduğunu kaydetti.

Büyüme rakamları sevindirirken, döviz kuru endişelendiriyor

Fuarı yabancı alım heyetlerinin ilgiyle takip ettiğini belirten Güler, fuarın hem şehre hem de düzenlenen sektörlere katkı sağladığını vurguladı. Toplantıda ekonomiye dair değerlendirmede bulunan ve TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Türkiye ekonomisinin geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 7,4 büyümesinin sevindirici olduğunu belirten Güler, verilere göre sanayi sektörünün yüzde 10 büyürken, tarımın yüzde 5.9, inşaatın ise yüzde 6,7 küçüldüğünü kaydetti. Güler, büyüme oranların memnuniyet verirken dövizde yaşanan kur şoklarının tüccarı kaygılandırdığını ve geleceğe dair planlama yapmayı zorlaştırdığını belirten Güler, enflasyon-faiz- döviz üçlüsünün dengelenmesi gerektiğinin altını çizdi. Güler tüccarın, sanayicinin her şeye rağmen çalışmaya, üretmeye devam edeceğini, ülkemizin ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamak için gayret göstereceğini sözlerine ekledi.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri