ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO AKADEMİ’DEN FIRINCILARA HİJYEN EĞİTİMİ

Eskişehir Ticaret Odası ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile ekmek ve unlu mamüller üretimi yapan şirketlerin personeline, 5 yıl geçerliliği olan sertifika imkanı sunan hijyen eğitimi verildi.

Eskişehir Ticaret Odası üyelerinin mesleki gelişimlerine güç katacak eğitimler düzenlemeye tüm hızıyla devam ediyor. ETO Akademi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün işbirliği ile Fırınlarda Çalışan Personellere Yönelik Hijyen Eğitimi düzenledi.  6 Kasım Salı günü gerçekleşen eğitime, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Halil Çankaya, ETO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Önder, Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Temizsoy ve eğitim alacak kursiyerler katıldı. Eğitim öncesinde gerçekleşen toplantıda konuşan ETO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Önder, düzenlenen eğitimlerin, üyelere yeni ufuklar açmak noktasında memnuniyetle karşılandığını ve çok olumlu geri dönüşler aldıklarını vurguladı.

Ekmeğin sofralara sağlıklı bir şekilde ulaşması çok önemli

 İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Halil Çankaya eğitimlerin hem üreticilerin hem de tüketicilerin mağdur olmaması, bilinçlenmesi amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek, ekmeğin en çok tüketilen besin kaynağı olduğunu bu yüzden sofralarımıza sağlıklı bir biçimde ulaşması için üreticinin bilgilendirilmesinin önem taşıdığını kaydetti. Eğitimde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Uzmanlarından Nevrin Güvenir, Dr. A. Aydan Barut, Funda Dönmez, Hijyen ve sanitasyonla ilgili temel tanımlar, Gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, Personel, işyeri ve ekipman hijyeni, Temizlik ve dezenfeksiyon, Fırınlarda hijyen ve sanitasyon, Fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, Gıda infeksiyonu ve zehirlenmeleri, Ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği mevzuatı, El yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı hakkında bilgi verdiler. Eğitim alan kursiyerler gerçekleştirilen sınav sonrasında 70 ve üstü puan almaları halinde 5 yıl geçerliliği olan sertifika almaya hak kazanacak.
© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri