ETO’nun ATAP işbirliğiyle sürdürdüğü ve Ticaret Bakanlığı’nca desteklenen, Eskişehir’in dijitalleşme üzerine yürüttüğü en önemli girişim olan Yazılım ve AR-GE Kümelenmesi için yol haritası çıkarılıyor.
Eskişehir Ticaret Odası’nın ATAP işbirliğiyle sürdürdüğü ve Ticaret Bakanlığı’nca desteklenen Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Artırılması Projesi (HİSER) kapsamındaki Eskişehir İnovasyon, Yazılım ve AR-GE Kümelenmesi çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Projede toplam 19 firmayla ihtiyaç analizi görüşmelerine başlandı. Bu kapsamda PROTEZ Özel Sağlık Hizmetleri Bilişim, MOBGE Yazılım Geliştirme ve Bilim Teknolojileri, PROE Akıllı Sistemler Yazılım ve Otomasyon Teknolojileri, DORLION Endüstriyel Tasarım, ELTAGRON Elektronik Bilişim, ESTER Teknoloji, ALPATA Teknoloji, PİTON Bilgisayar Teknolojileri, İRADE Yönetim Bilim ve Teknolojileri, CI Teknoloji, SIMTR Mühendislik ve Danışmanlık, AKILLI Çeviri Sistemleri Bilişim, MOTION BOOM Bilişim Teknoloji Animasyon Yapım Yayın Sanayi, BLG Robotik Otomasyon Sanayi, TUNGASOFT Yazılım Eğitim ve Danışmanlık, ÇÖZÜMTR Bilgi Sistemleri, Fİ Yazılım Bilişim Danışmanlık, ACAPORT Eğitim Yazılım ve Danışmanlık, EVOSOFT Yazılım Bilişim İletişim Danışmanlık firmaları ile Eskişehir’in dijital sermayesi için yol haritası hazırlanıyor.
Projeye katılan firmalara 3.8 milyon lira destek verilecek
Proje kapsamında hazırlanacak yol haritasının ardından firmaların ihtiyacı olan eğitim, danışmanlık, yurt içi ve yurt dışı pazarlama faaliyetleri için destek verilecek. Projenin bilişim ve yazılım sektöründe faaliyet gösteren firmalara yeni ufuklar açacağını belirten Güler, projeye dahil olan firmaların dünya ile rekabet edebilme fırsatı bulacaklarını kaydetti. Bilişim ve yazılım sektörünün hem günümüzün hem de geleceğin sektörü olduğunu belirten Güler, projeye katılan firmalara toplam 3.8 milyon liraya kadar destek verileceğini, bu rakamın Eskişehir’de bilişim ve yazılım sektöründeki firmalara verilen en büyük desteklerden biri olduğunu dile getirdi.