ESKAM ve Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde oluşturulan rapor ile ülkemizde ve Eskişehir’de son on yılın kadın girişimci verileri ve ekonomideki dağılımı anlatıldı.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eskişehir Kadın Araştırmaları Merkezi (ESKAM) ve TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde Eskişehir Girişimci Kadın Raporu yayınlandı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında hazırlanan raporda 2009-2019 yılları arasında Eskişehir’de kadın girişimciliğine dair rakamlar tablolar eşliğinde anlatıldı. Raporda 2009 - 2019 yılı arasında Türkiye ve Eskişehir’in kadın nüfus kıyaslaması, Eskişehir’deki girişimci kadın sayısı, ülkemizde ve Eskişehir’de sermaye yapısında kadın işletmelerin dağılımı, Eskişehir il genelinde kapanan iş yeri sayısı ve cinsiyete göre dağılımı, işletme ömürleri ve cinsiyete göre dağılımı, sanayi, tarım, hizmet gibi sektörlerdeki kadın erkek dağılımı, hisse devri ve sermaye yapısı gibi rakamlara yer verildi.
Rapor akademik çalışmalar için temel oluşturacak
Raporun sonuçlarını paylaşmak için Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu ile bir araya gelen ESKAM Merkez Müdürü Doç. Dr. Elif Gürsoy, Eskişehir’de son on yılın kadın girişimciliğinin kat ettiği mesafeyi rapor ile anlatma fırsatı bulduklarını söyledi. Eskişehir’de ilk kez bu denli kapsamlı bir çalışmanın yapıldığını belirten Gürsoy, bu çalışma ile kadın girişimciliğin artarak devam etmesine, kadın girişimciliği için akademik çalışmalar yapılmasına temel oluşturduklarını söyledi.
Kadın girişimciliği noktasında büyük adımlar gerekli
Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Elif Gürkaynak ise, 8 Mart Dünya Kadın Günü kapsamında yayınladıkları rapor ile Eskişehir ve ülkemizde kadın girişimciliğinin son on yıllık durumunu rakamlarla ve tablolarla ortaya koyduklarını dile getirdi. Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranının azlığına dikkat çeken Gürkaynak, hem kadın istihdamı hem de kadın girişimciliği noktasında büyük adımlar atılması gerektiğini vurguladı.