ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI ESKİŞEHİR’İN İŞ DÜNYASI İLE BULUŞTU

Türkiye-AB İlişkileri Dışişleri Bakan Yardımcısı, Avrupa Birliği Başkanı ve Büyükelçi Faruk Kaymakcı, ETO ve ESO’nun işbirliğinde düzenlenen toplantıda Eskişehir’in iş dünyası ile bir araya geldi.

Türkiye-AB İlişkileri Dışişleri Bakan Yardımcısı, Avrupa Birliği Başkanı ve Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Eskişehir Ticaret Odası ve Eskişehir Sanayi Odası’nın işbirliğinde düzenlenen toplantıda Eskişehir’in iş dünyası ile buluştu. Toplantı 11 Ekim Cuma günü Eskişehir Sanayi Odası’nda gerçekleşti. Bakan Yardımcısı Kaymakcı toplantıda Gümrük Birliği Anlaşması, iş dünyasına sağlanan yeşil pasaport süresinin uzatılması, İngiltere’nin AB’den ayrılma süreci hakkında değerlendirmede bulundu. Toplantıda konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, yeşil pasaport süresinin uzatılması gerektiğini belirterek ve sanayici ile tüccarların işlerinin kolaylaşması için serbest dolaşım hakkına sahip olmaları gerektiğini vurguladı. Güler ayrıca toplantıda İngiltere’nin Türkiye olan ekonomik ilişkisine dikkat çekerek, İngiltere’nin AB’den ayrılması ile birlikte Türkiye’nin bu durumdan nasıl etkileneceğine dair Bakan Yardımcısı Kaymakcı’ya soru yöneltti.

Gümrük Birliği anlaşması hayata geçmeli

Toplantıda konuşan Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, üretimin ve ihracatın artmasına odaklandıklarını belirterek, Orta Doğu’da yaşanan gelişmelerin ihracatı zorlaştırdığını, AB ile de bazı sorunlarla da karşılaşıldığını dile getirdi. İhracatı kolaylaştırmak gerektiğine dikkat çeken Kesikbaş,  Türkiye’nin sanayi odaklı bir ülke olduğunun vurgulanması gerektiğini söyledi. Toplantıda konuşan Türkiye-AB İlişkileri Dışişleri Bakan Yardımcısı, Avrupa Birliği Başkanı ve Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Türkiye’nin AB’de olmadığı için AB ülkeleriyle serbest ticaret anlaşması yapamadığını belirterek, yeni Gümrük Birliği anlaşmasının bir an önce hayata geçmesi gerektiğine dikkat çekti. İngiltere’nin AB’den çıkması hakkında da değerlendirmede bulunan Kaymakcı, İngiltere’nin mevcut şartla ile AB’den ayrılması halinde bir sorun yaşanılmayacağını belirtti.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri