ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ESKİŞEHİR’İN İŞ DÜNYASINDAN İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ ÇAĞRISI

ETO, ESO, ETB, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak’ın katılımıyla ortak basın toplantısı düzenleyerek İstihdam Seferberliği’nin önemine ve bu kapsamda işverene verilen teşvik ve desteklere dikkat çekti.

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, ETO Başkanı Metin Güler, ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan’ın katılımı ile İstihdam Seferberliği 2019 için basın açıklaması ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.  Eskişehir Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde 19 Mart Salı günü düzenlenen toplantıda konuşan Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, 21 Ocak 2019 tarihi itibariyle düzenlenen ekonomi şurası sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iş dünyasına istihdam çağrısı yaptığını belirterek, İstihdam Seferberliği 2019 teşvik ve desteklerinin o toplantı neticesinde ortaya çıktığını dile getirdi.

Eskişehir istihdam seferberliğine en iyi şekilde destek verecektir

81 ilde TOBB’a bağlı odalar, SGK ve İŞKUR il müdürlüklerinin işbirliği ile istihdam seferberliğine dair tanıtım toplantılarının yapıldığını belirten Vali Çakacak, iş dünyasının verilen destekler ve teşviklerden haberdar olmalarını istediklerini dile getirdi. Eskişehir’in daha önce düzenlenen istihdam seferberliğinde üzerine düşen görevi yerine getirdiğini beliren Çakacak, Eskişehir’in iş dünyasının İstihdam Seferberliği 2019 için de kendisine yakışan bir şekilde destek olacağını ümit ettiğini söyledi.

ETO olarak istihdam seferberliğine çok önem veriyoruz

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ise oda olarak yürüttükleri istihdam seferberliği kampanyasında önemli bir yol kat ettiklerini belirterek, bu kapsamda üyelere 20 bine yakın SMS, 15 binden fazla mektup gönderdiklerini, sosyal medyada tanıtım çalışmaları yürüttüklerini söyledi. Ülkemiz ekonomisinin gelişmesi için istihdamın artmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Güler, istihdam seferberliği ile işverenlere çok büyük fırsatlar sağlandığını, işveren maliyetlerinin düşeceğini ve işverenin yüklerinin azalacağını, üyelerin bu fırsatlardan yararlanması gerektiğini dile getirdi.

İstihdam seferberliğine katılın, desteklerden faydalanın

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin İstihdam Seferberliği 2019 için hazırladığı basın bültenini paylaşan Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan ise, “İstihdam seferberliği kapsamında istihdam edilen personelin 3 ay boyunca ücreti, sigorta primi ve vergisi devlet tarafından ödenecek. Dolayısıyla işverene çalışan maliyeti sıfır olacak. Devamında 9 ay boyunca da vergi ve sigorta primini devlet ödeyecek. Bu teşvikler konusunda şirket sahipleri kadar muhasebecilere görev düşüyor. Her ay en çok istihdam sağlayan şirketlerimizi ziyaret edecek, teşekkür edeceğiz. İstihdam seferberliğine katılın, verilen destekler faydalanın.” diye konuştu.

Sanayici arkadaşlarımız bu imkanları değerlendirsinler

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş ise oda olarak 15 gündür istihdam seferberliği ile ilgili çalışmalar yürüttüklerini belirterek, istihdama yönelik verilen teşvik ve desteklerin çok önemli olduğunu söyledi. İhracatın gelişmesi için istihdamın da artması gerektiğine dikkat çeken Kesikbaş, “Bütün sanayici arkadaşlara sesleniyorum. UR-GE projeleri ve bu destekleri değerlendirsinler. Bunlar devletimizin kısıtlı imkanlarla bize sunduğu imkanlar” şeklinde konuştu.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri