ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



CHP HEYETİNDEN EKONOMİ İÇİN ZİYARET

CHP İzmir milletvekili Selin Sayek Böke ve beraberindeki heyet Eskişehir Ticaret Odası’nı ziyaret ederek, Türkiye ekonomisine dair görüşlerini aktardı.

 CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir milletvekili Selin Sayek Böke, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP İl Başkanı Rabia Akman Eskişehir Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Ziyaret 19 Eylül Çarşamba günü gerçekleşti. Ziyarette konuşan CHP Parti Meclisi üyesi ve İzmir milletvekili Selin Sayek Böke, CHP heyeti adına ülke çapında temaslar gerçekleştirdiklerini belirterek, Eskişehir’de de ekonominin öncü aktörleri ile bir araya geldiklerini kaydetti. Ziyaretlerle Türkiye’nin dört bir yanına ulaşarak tüccar, sanayici, esnaf ve çiftçi ile birlikte ekonominin durumunu değerlendirmeyi amaçladıklarını belirten Böke, ekonomide dışa bağımlılığın sorun olduğunu söyledi. Türkiye’nin üretim yapısını değiştirmesi gerektiğini belirten Böke, yapısal reformların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, kamu ihaleleri kanunun yeniden düzenlenmesinin önemine dikkat çekti.

Güler: “İhracata ve yerli üretime dikkat çekti”

Ziyarette konuşan ETO Başkanı Metin Güler, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, dövizin etkilerinin daha az hissedilmesi için özellikle yerli üretime ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi. Yerli üretimin teşvik edilmesi sayesinde dövize olan ihtiyacın azalacağını belirten Güler, ihracat yapan üyelerin pazar paylarını geliştirmeleri ve ticaret hacmini artırmaları için gayret gösterdiklerini kaydetti. Oda olarak şehre değer katacak yatırımlara imza attıklarını belirten Güler, Eskişehir’in gelişmesi ve şehir ekonomisinin büyümesi için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri