ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



GELECEĞİN TEKNOLOJİSİ SİSTEMİ VE DİJİTAL PARALAR AB BİLGİ MERKEZİ ETKİNLİĞİNDE TARTIŞILDI

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren AB Bilgi Merkezi, “AB ve Türkiye Dijital Paralar ve Blockchain Teknolojisi” isimli etkinlik ile öğrencilerle bir araya geldi.

Etkiliğe, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversiteleri öğrencileri dinleyici olarak katılırken, konuşmacı olarak Digilira Teknoloji A.Ş Kurucu Ortağı Serkan Bayar, Bilgi Teknolojileri, İnternet Hukuku Avukatı Batuhan Aytaç ve Trader & Kripto paralar alanında sosyal medya da tanınan fenomen @CoinKafası katıldı.

Blockchain (Blok zincir) teknolojisini ve elektronik para birimleri üzerinde Avrupa da ve dünya da yapılan ter türlü çalışmaları tartışmak amacıyla düzenlenen etkinlikte AB ve Türkiye pazarlarındaki son gelişmeler ve yasal çerçeve kapsamında ilgili riskler ve fırsatlar da değerlendirildi.

 Yenilikçi ve gelişen teknolojiler tartışıldı

 Digilira Teknoloji A.Ş Kurucu Ortağı Serkan Bayar konuşmasında, blok zincir takip edilebilen ama kırılamayan zincirleme modeli ile inşa edilen, bir merkeze bağlı olmaksızın işlem yapmaya izin veren, güvenli bir sanal sistem olarak görüldüğünü ifade etti. Ülkemizde bu teknolojiyi kullanmaya başlayan birçok firma bulunduğunu ve yakın gelecekte bu teknolojinin tüm finansal hizmetlerinde, ödeme hizmetlerinde, E-Devlet hizmetleri ve sağlık hizmetleri gibi hayatımızın pek çok alanında yer alabileceğini söyledi. Ayrıca kurucu ortağı olduğu Digilara’nın özelliklerinde ve kullanım alanlarını bir sunu ile katılımcılarla paylaştı.

 Konuşmasında dijital paraya ilişkin yasal mevzuat ve hukuksal çerçeveden bahseden Avukat Batuhan Aytaç ise dijital parada Avrupa örneklerini de katılımcılar ile paylaştı. Aytaç konuşmasında  “Estonya, internet üzerinden işlem yapmayı sağlayan Estcoint adı verilen sanal para birimi uygulamasına geçeceğini açıklamıştı. Yine 3,5 yılı aşkın süredir "e-residency" uygulaması ile dünyanın farklı ülkelerinden insanlara "dijital vatandaşlık" vermektedir. Vatandaşı olduğu ülkede dijital oturum ile ülkeye gelmeden şirket kuruyor ve birçok faaliyeti gerçekleştirebiliyorlar. Ayrıca hem devlete karşı ve hem de sistem içinde birbirleriyle yapacakları işlemlerin karşılığını Estcoint ile ödeyecekler” dedi

 Etkinlikte son konuşmacı ise sosyal medya da tanınan ve dijital paralar üzerinde çalışmalar yürüten Coin Kafası oldu. Coin Kafası, block zincir teknolojisi ve dijital paraların tanımı yaparak, gelecekte nasıl bir sistemle karşılaşılacağını üniversite öğrencileri ile tartıştı.

 Etkinlik, soru ve cevap bölümünden sonra fotoğraf çekimi ile tamamlandı.

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri