ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



2017 YILININ SON MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Eskişehir Ticaret Odası’nda 2017 yılının son meclis olağan toplantısı gerçekleştirildi.  26 Aralık Salı günü Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantı ETO Meclis Başkanı A. İskender Bayar’ın açılış konuşması ile başladı. Toplantıda meclis gündem maddeleri ve 2018 yılı bütçesi görüşülüp karara bağlandı. Toplantıdaki konuşmasına yakın zamanda kardeşi Bahadır Ünalan’ı kaybeden ETO Meclis Üyesi Hüsnü Ünalan’a başsağlığı dileyerek başlayan Başkan Metin Güler, 2017 yılında yürüttükleri faaliyetleri kısaca özetledi. 2017 yılının Eskişehir Ticaret Odası’nın başarılarının konuşulduğu bir yıl olduğunu kaydeden Güler, “Eskişehir Fuar Kongre Merkezimizin  % 65’ini tamamladık. ETO Hizmet Binası da aynı şekilde yükselmeye devam ediyor. ETO MÜZE’nin sözünü vermiştik, mayıs ayında açılışını yaptık, bugün itibariyle ziyaretçi sayısı 35.000’e ulaştı. Sadece içinde bulunduğumuz hizmet binamız vardı. Bugün artık Fuarı, Kongre Merkezi olan Yeni hizmet binası olan, BAKSAN’da TEKSAN’da eğitim ve sınav merkezleri bulunan bir oda durumuna geldik. Bu başarıda sizlerin de başarısı, gayreti ve emeği var.O nedenle sizlere, yönetim kurulumuza, hesapları inceleme komisyonumuza ve desteğini esirgemeyen tüm dostlarımıza, çalışma arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

2017’nin 11 ayında tasarruf 5.8 milyon lira

Eskişehir Ticaret Odası’nın mali yapısı hakkında da bilgi veren Başkan Metin Güler, Bugün artık sadece aidat gelirleriyle değil proje üreterek hizmet veren bir Eskişehir Ticaret Odası var.Bizden önceki dönemde odamızın kazandığı hibe ve destek miktarı yalnızca 500 bin lira civarındaydı.Bizim dönemimizde ise bu rakam 18.5 milyon liraya ulaştı.Bütçemizi de doğru yönetmek için çok ciddi çalışmalar yaptık. Gelirleri artırırken bir yandan da giderleri azaltmaya çalıştık. EFKM projesine yaklaşık 35 milyon 526 bin lira harcamamıza, ETOMÜZE’ye, TEKSAN ve BAKSAN’da yeni sınav merkezlerine, Odanın 4’üncü katının tadilatına, 3500 üyemizin fuar harcamalarına rağmen son 4 yılda büyük tasarruf sağladık. Yalnızca 2017 yılının 11 ayında tasarruf rakamı 5.8 milyon lira oldu” dedi.

Üyeye 54 milyon lira ihracatçıya 175 milyon lira kredi

Eskişehir Ticaret Odası’nın 2017 yılında üyelerine yarattığı maddi destek ve kredi imkanlarından da bahseden Güler, Odamızın öz kaynaklarının da devreye girmesiyle oluşturulan TOBB nefes kredisinden tam 2000 üyemiz yararlandı. Yani her 8 üyemizden birine kredi desteği vermiş olduk.Toplamda tüccarımıza, sanayicimize, esnafımıza 54 milyon lira kredi desteği sağlandı.Öte yandan açtığımız Türk Eximbank Eskişehir İrtibat Bürosu sayesinde bir ilke daha imza attık.Bu büromuz üç aydan kısa bir sürede 29 üyemize tam 175 milyon lira ihracat kredisi verilmesine vesile oldu. Bu para üretime, istihdama ve Eskişehir ekonomisine aktarıldı” şeklinde konuştu.

Yemek çeklerindeki mağduriyeti bakanlığa ilettik

ETO’nun üyesinin yanında olmaya devam ettiğini, tüccar ve sanayicinin sorunlarını ve taleplerini ilgili kurum ve makamlara ilettiğini kaydeden Güler, “ Bugüne kadar 2000’den fazla talep ve görüşü konuyla ilgili kurumlara ilettik. Her talebi değerlendiriyor, sorunun çözümü için öncülük ediyoruz. Bakın geçtiğimiz hafta Gümrük ve Ticaret Bakanımızın de katıldığı TOBB istişare toplantısındaydık. Yıllardır İzmir Ticaret Odası ile birlikte uğraş verdiğimiz bir husus vardı. Yemek çeklerinin aldığı komisyon ve tekelleşme durumu hakkında taleplerimizi iletmiş ve hep gündemde tutmuştuk. Yemek çeklerinde % 12’ye ulaşan komisyon oranları üyelerimizi mağdur ediyordu. Bunu Gümrük ve Ticaret Bakanımıza bizzat ilettik, Bakan bey bizzat konunun takipçisi olacağını, bakanlık olarak da çalışmalara başladıklarını iletti. İnşallah bu sorun da çözülecektir, yabancı şirketler yerine milli bir yemek çeki modeline geçilecektir. Bu ve buna benzer birçok konuda üyelerimizin isteklerini iletmeye, sorunlarını çözmeye devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri