ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO-METSEM ÇALIŞMALARINI TANITTI

Madencilik alanında Türkiye’de ilk yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşu olacak ETO-METSEM’in faaliyetleri sektörde faaliyet gösteren firmalarla paylaşıldı.

Maden sektöründe Ulusal Meslek Standartları ve Ulusal Yeterlilikler konusunda çalışmalar yürüten ETO-METSEM (Eskişehir Ticaret Odası Mesleki Test ve Sertifikasyon Merkezi) gerçekleştirdiği toplantı ile çalışmaları tanıttı. Toplantıya Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Mesleki Yeterlilik Kurumu Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği Dairesi Başkanı İsmail Özdoğan, şehrimizde madencilik sektöründe faaliyet gösteren ETO üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, madencilik sektörünün hem ülkemiz hem de Eskişehir için önemini vurgulayarak, Eskişehir’in ihracatının yaklaşık % 30’nun madencilik sektörünün gerçekleştirdiğini dile getirdi. Bu noktadan hareketle Türkiye’de madenciliğin standartlarını ve yeterliliklerini belirlemek için ETO-METSEM’i hayata geçirdiklerini kaydeden Güler, Kasım ayında gerçekleştirilen TÜRKAK denetiminde başarılı bulunmalarının ardından yetkilendirilmiş belgelendirme merkezi olmaya daha da yaklaştıklarını ifade ederken, bu sayede madencilik sektörüne nitelikli iş gücü kazandırılmasına öncülük edecekleri vurguladı.

ETO-METSEM sektörde sorumluluk üstlenecek

Toplantıda konuşan Mesleki Yeterlilik Kurumu Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği Dairesi Başkanı İsmail Özdoğan ise, Eskişehir Ticaret Odası’nın madencilik sektöründe bir ilki gerçekleştirdiğinin altını çizdi. ETO-METSEM’in sektörün ilk yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşu olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini dile getiren Özdoğan, akreditasyonunu tamamlamasıyla birlikte ETO-METSEM’in madencilikte önemli bir sorumluluk üstleneceğini dile getirdi.  Toplantıda ETO-METSEM’in oluşturduğu 3 Ulusal Meslek Standardı, 9 Ulusal Yeterlilik ve yetkilendirilme sonrasında başlayacak sınav ve belgelendirme süreci hakkında madencilik sektöründeki firmalara bilgi verildi.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri