ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



TAYLAND İLE ESKİŞEHİR TİCARET KÖPRÜSÜ İÇİN ADIM ATILDI

Tayland’da Metalex fuarına katılan ve bir dizi temas gerçekleştiren ETO heyeti, Tay Ticaret Odası yöneticileri ile de bir araya geldi.

Eskişehir Ticaret Odası heyeti Tayland temasları kapsamında Tay Ticaret Odası heyeti ( Thai Chamber of Commerce ) ile bir araya geldi. Görüşmelere ETO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koşar, T.C. Bangkok Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Burak Balkan, Tay Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Dr. Jingjai hanchanlash, Tay Ticaret Odası Danışmanı Krisda Piampongsant, Tayland-Türkiye İş Konseyi Başkan Yardımcısı Chatchai Mongkolvisadhkaiwon ve Tayland-Türkiye İş Konseyi Genel Sekreteri Kulkanlaya Kritnoi, Avrupa Komitesi Müdürü Kittichai Raktananit katıldı. Toplantıda ETO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koşar, Eskişehir ekonomisi, Eskişehir Ticaret Odası ve faaliyetleri hakkında bilgileri Tay Ticaret Odası yetkililerine aktardı.

İkili ilişkileri geliştirmek için temaslar önemli

Tay Ticaret Odası Başkan Yarımcısı Hanchanlash ise yaptığı konuşmasında, Türkiye ve Tayland arasındaki ilişkilerin istenilen düzeyde olmadığını belirterek, gerçekleştirilen bu temasla birlikte iki ülkenin de birbirini daha çok tanıma fırsatı bulacağını kaydetti. Öncelikli amaçlarının her iki ülkenin KOBİ’lerini bir araya getirmek olduğunu kaydeden Hanchanlash, Metalex fuarına katılarak Tayland’da temaslar sürdüren ETO heyetine teşekkür etti.

Serbest ticaret anlaşması ile ekonomik ilişkiler gelişebilir

Toplantıda söz alan Tayland-Türkiye İş Konseyi Başkan Yardımcısı Chatchai Mongkolvisadhkaiwon ise, gümrük işlemlerinde yenilik yaptıklarını belirterek, tarife dışı engelleri büyük oranda kaldırdıklarını kaydetti. İki ülke arasında imzalanacak olan serbest ticaret anlaşması ile ticaretin daha da artabileceğini kaydeden Mongkolvisadhkaiwon, Tayland’la yapılacak anlaşmanın aynı zamanda Asya ülkelerine giriş içinde önemli olduğunu söyledi.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri