ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO’DAN KULUÇKA VE İNOVASYON MERKEZİ PROJESİ

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Anadolu Animasyon Film Yarışması ve Anadolu Animasyon Ve Dijital İşler Festivali düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. 27 Eylül Çarşamba günü gerçekleşen toplantıya Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ile çok sayıda konuk katıldı.

Kuluçka ve İnovasyon Merkezi projesi Eskişehir çok önemli

Toplantıda konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in katma değeri yüksek üretim kabiliyetine dikkat çekerek, şehrin animasyon ve yaratıcı sektörlerde çok önemli bir yere sahip olabileceğini söyledi. Animasyon sektörünün 2016 yılında dünyada 16 Milyar Dolarlık bir hacme ulaştığını kaydeden Güler, Eskişehir’in de hem animasyon deneyimi hem de yaratıcı sektörlerdeki başarısı nedeniyle bu pastadan pay alabileceğini kaydetti. Anadolu Üniversitesi'nde animasyona yönelik Türkiye'nin en kapsamlı stüdyolarının bulunduğuna dikkat çeken Güler, Eskişehir'in bu tecrübesini ticari kazanca çevirmesi gerektiğini dile getirdi. Eskişehir Ticaret Odası’nın şehrin katma değeri yüksek olan yaratıcı sektörlerin gelişmesi için Eskişehir Kuluçka ve İnovasyon Merkezi projesi hazırladığına dikkat çeken ETO Başkanı Metin Güler, bu sayede Eskişehir’in animasyon sektöründe Türkiye’nin en öncü şehri olabileceğini dile getirdi. Eskişehir Kuluçka ve İnovasyon Merkezi'nin şehrimize ve ülkemize yeni girişimciler kazandıracağını kaydeden Güler, bu sayede hem şehrin gelirinin artacağını hem de istihdamının gelişeceğini vurguladı. 

Animasyon sektörü Eskişehir’i daha yukarı taşıyacak

Toplantıda konuşan Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak ise, Anadolu'nun parlayan yıldızı Eskişehir'in, animasyon filmlerinin merkezi de olabileceğini kaydederek, üniversitelerde yetişen gençlerin, hem Türkiye’yi hem de Eskişehir’i animasyon ve dijital işler alanında, uluslararası arenada çok daha yukarılara taşıyacağına inandığını vurguladı. Toplantıda konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise, dünyada yüksek teknolojinin her geçen gün daha ön plana çıktığını kaydederek, bu nedenle gençlerimizin yaratıcı sektörlere ağırlık vermesi gerektiğinin altını çizdi.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri