ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



TÜRK EXİMBANK İRTİBAT BÜROSU ETO’DA HİZMETE SUNULDU

Eskişehir Ticaret Odası şehir ekonomisine öncülük etmeye, tüccar ve sanayicilere kolaylıklar sağlamaya devam ediyor. ETO ihracatçılarımıza destek olmak amacıyla Türk Eximbank Eskişehir İrtibat Bürosu’nu törenle şehrimize kazandırdı. 26 Eylül Salı günü gerçekleşen açılış törenine Kültür ve Turizm Eski Bakanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve Ankara Bölge Müdürü Funda Baydar, ESO Başkanı Savaş Özaydemir,  protokol ve iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Eximbank ihracatçılarımıza ETO’da destek olacak
 
Törende konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir’i daha ileri taşıyacak projeler için söz verdiklerini belirterek, bu projeleri hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Eskişehir’in 2023 yılı için 5 milyar Dolar ihracat hedefi olduğunu hatırlatan Güler, bu hedefi yakalamak için ETO’nun her türlü desteği verdiğini dile getirdi. İhracatçı üyelerin Türk Eximbank’ın verdiği krediler hakkında bilgi almak için bile Bursa ve Ankara’ya gitmek zorunda kaldıklarını kaydeden Güler, artık Eskişehirli ihracatçıların bu hizmeti Eskişehir Ticaret Odası’ndan alabileceklerini söyledi. ETO Başkanı Metin Güler, Türk Eximbank Eskişehir İrtibat Bürosu’nun açılmasında öncülük eden ve destek veren Kültür ve Turizm Eski Bakanı AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı’ya, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay’a, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’a ve Ankara Bölge Müdürü Funda Baydar’a teşekkür etti.

Türk Eximbank Eskişehir’e çok yakıştı

Törende konuşan Kültür ve Turizm Eski Bakanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı ise Eskişehir’in yüksek teknoloji ihracatında Türkiye’de 6. sırada olduğunu belirterek Türk Eximbank’ın şehrimizde irtibat bürosunun açılması ile birlikte Eskişehir’in daha üst sıralara yükselmesini umduğunu söyledi. Türk Eximbank’ın Eskişehir’e, Eskişehir’in de Türk Eximbank’a çok yakıştığını kaydeden Kültür ve Turizm Eski Bakanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, yakın zamanda Türk Eximbank’ın Eskişehir’de şube açmasını da temenni ettiğini dile getirdi.

AR-GE ve inovasyon ihracat hedefleri için önemli

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay ise Türk Eximbank’ın ihracatçılara verdiği desteğin önemine dikkat çekerek, Eskişehir’de Türk Eximbank’ın İrtibat Bürosu’nun bulunmasının ihracatçılarımıza avantaj sağlayacağını dile getirdi. Türkiye’nin 2023 yılını ihracat hedefinin 500 milyar dolar olduğunu belirten Günay, ülkemizin ancak bu hedefleri yüksek katma değerli üretim gerçekleştiren, inovasyon, AR-GE ve tasarım yapan, etkinlik ve verimliliğin öncelendiği bir yaklaşımla gerçekleştirebileceğinin altını çizdi.

Amacımız Eskişehir’den daha çok KOBİ’yi desteklemek

Türk Eximbank Genel Müdürü Sayın Adnan Yıldırım ise banka olarak daha çok ihracatçıya ulaşabilmek için yapılanma faaliyetlerine önem verdiklerini söyledi. İhracat desteğini daha çok artırmak için çabaladıklarını kaydeden Yıldırım, bu kapsamda geçen yıl verilen ihracat 33 milyar dolar olan desteğinin yılsonunda 40 milyar dolara ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.  Türkiye’de 11 şube ile faaliyet gösterdiklerini belirten Türk Eximbank Genel Müdürü Sayın Adnan Yıldırım, Türkiye genelindeki irtibat bürosu sayısını artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.  Amaçlarının kendilerine ulaşamayan ihracatçılara ulaşabilmek ve özellikle de KOBİ’leri desteklemek olduğunu belirten Yıldırım, Eskişehir’de destek verdikleri KOBİ sayısını da artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri