ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



AZERBAYCAN ETO’NUN KÜRESEL AĞINA DAHİL OLDU

Eskişehir Ticaret Odası (ETO), üyelerinin uluslararası ilişkilerini geliştirmek, Eskişehirli firmaların ihracatını artırmak ve şehrin küresel pazar payını büyütmek için gerçekleştirdiği temaslarına bir yenisini daha ekledi. ETO’nun mobilya sektöründeki üyeleri Azerbaycan’da bir dizi toplantı gerçekleştirdi. Heyete Azerbaycan temaslarında ETO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Işık eşlik etti.

Azerbaycan firmaları ile birebir görüştüler

ETO’nun Azerbaycan temasları başkent Bakü'de gerçekleşen ve ülkenin önemli basın kuruluşlarından AzTV ve  Lider TV’nin de katıldığı  basın toplantısı ile başladı. Toplantıya Azeri işadamlarının yanı sıra, Türkiye Cumhuriyeti Azerbaycan Büyükelçiliği Ekonomi Müşaviri Ahmet Ataker ve T.C. Ekonomi Bakanlığı uzmanı Muhammed Emrah Soğancı da katıldı. Eskişehir Ticaret Odası’nın hazırladığı tanıtım filminin yayınlandığı toplantıda Eskişehir ekonomisi ve ihracat potansiyeli hakkında bilgi verildi. Sunumun ardından Eskişehirli firmalar ürünlerini satabileceği şirketlerle birebir satın alma toplantısı gerçekleştirdiler. Azerbaycan’ın önemli mobilya firmalarının yoğun ilgi gösterdiği görüşmelerde karşılıklı işbirliği fırsatları değerlendirildi.

Azerbaycan Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği protokolü

İkili iş görüşmeleri sonrasında Eskişehir Ticaret Odası heyeti, Azerbaycan Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası ile temas gerçekleştirdi. Başkan Yardımcısı Adil Sh. Huseynov ile görüşen ETO Yönetim Kurulu üyesi Hakan Işık, dil ve kültür birliğinin ticarette çok avantaj sağladığını belirterek, Eskişehir’in kardeş ülke Azerbaycan ile ticaretini geliştirmek ve yeni uluslararası ortaklıklar kurmayı hedeflediklerini söyledi. ETO heyetini misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Azerbaycan Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Huseynov iseiki ülkenin iş heyetlerinin daha fazla bir araya gelmesi ve kardeşlikbağlarının yanı sıra ticari ilişkilerin de güçlendirilmesi gerektiğinin altınıçizdi. Konuşmaların ardından Azerbaycan Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası ileEskişehir Ticaret Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı. 

 

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri