ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ESKİŞEHİR TİCARET VE SANAYİ MÜZESİ AÇILDI

Eskişehir Ticaret Odası’nın kalıcı eserler kapsamındaki projelerinden olan Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi (ETO Müze) düzenlenen muhteşem törenle açıldı. 9 Mayıs Salı günü gerçekleştirilen törene Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, oda başkanları ve iş dünyası katıldı. Törenin açılışında konuşan ETO Başkanı Metin Güler, “Türkiye’nin ilk kurulan odalarından biri olmamız sebebiyle ayrı bir sorumluluk hissediyoruz. Bu sorumluluk kapsamında şehrimize bir müze kazandıralım istedik. Eskişehir’in Frigya’dan günümüze 3000 yıllık ticaret ve sanayi geçmişini anlatmayı hedefledik. Bu hedef doğrultusunda şu an müze olan tescilli Osmanlı Evi’ni restore ettik. Müzemize bağışta bulunan tüm dostlarımıza ve ticaret erbabımıza teşekkür ediyorum. Ata yadigarlarınızı ve emanetlerinizi en iyi şekilde koruyacağımızdan emin olun” diye konuştu.

Eskişehir’in ekonomi geçmişinde yolculuk yapacaksınız

Eskişehir’in tarihi boyunca sahip olduğu ticari ve sanayi potansiyelinin altını çizen ETO Başkanı Metin Güler, “ Müzemizin kuruluş sürecinde Eskişehir’in yolların ve medeniyetlerin kesişme noktası olmasının tesadüfi olmadığını bir kez daha gördük. Yani Eskişehir’in karayolu ve demiryolu ulaşımında merkez olması rastlantı değil. Çünkü Eskişehir tarih boyunca kral yolundan ipek yoluna her dönemde ticaretin odak noktası olmuştur. Biz de bu şehrin ticaret odası olarak Eskişehir’in ekonomi zenginliğini ve kültürünü yaşatmayı hedefledik. Gerçekten içimize sinen ve yaşayan bir müze olduğunu içtenlikle söyleyebilirim. Müzemizde Türkiye’nin ilk yerli üretim lokomotifi Karakurt’u, zamanının simgesi olan Devrim otomobilini görebileceksiniz. İçinde 600 eser bulunan müzemiz sayesinde Eskişehir’in ekonomi geçmişinde yolculuğa çıkacaksınız. Ayrıca müzemizin gelirini Eskişehir Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmet Vakfına aktaracağız. Odunpazarı’mıza, Müzeler şehri güzel Eskişehir’imize ETOMÜZE armağanımız olsun” diye konuştu.

Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi turizme değer katacak

Törende konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken ise, Eskişehir Ticaret Odası’nın şehrin turizmine katkı sağlamak amacıyla çok önemli bir adım attığını belirterek, ETO Başkanı Metin Güler başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Müze açılışı öncesi Eskişehir Fuar Kongre Merkezi projesi inşaat sahasını da incelediğini belirten Ülken, ETO’nun şehrin ekonomisinin yanı sıra kültür ve turizmine de fayda sağlamasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Eskişehir Valisi Azmi Çelik ise, Eskişehir’e çok özel bir müze daha eklendiğini belirterek, şehre önemli bir eser kazandırdığı için ETO yönetimi başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise, Eskişehir’de müze sayısının artmasının şehrin turizmine katkı sağladığını dile getirdi. Odunpazarı’ndaki turistik zenginliğe dikkat çeken Büyükerşen, Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi’ni hayata geçiren ETO'yu ve emeği geçenleri kutladı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi’nin şehrin turizmine değer katacağını da sözlerine ekledi.

Bakan Avcı’dan ETO'ya teşekkür

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ise Eskişehir’in bir kalıcı eserde daha kavuşuyor olmasından memnuniyet duyduğunu vurguladı. Eskişehir’e  kalıcı bir eser kazandırmasından dolayı ETO’ya teşekkür eden Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, müzenin şehrin turizmine güç katacağını vurguladı. Müzelerin turistik yönünün yanı sıra eğitim misyonunun da olduğunu kaydeden Bakan Avcı, böylece çocukların ve gelecek nesillerin Eskişehir’in ticaret ve sanayisini daha yakından öğrenme fırsatı bulacağını kaydetti. Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi’nin Eskişehir için önemli bir kazanım olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, müzelerin bir bakıma Eskişehir’in zenginliği olduğunu ve sayısının artmasını umduğunu söyledi. Eskişehir’in turizmde, kültür ve eğitimde Anadolu’nun parlayan yıldızı olduğunu belirten Avcı, Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi’nin Eskişehir’e hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Açılış konuşmaların ardından gerçekleştirilen kurdele merasimi ile Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi hizmete sunuldu. ETO Başkanı Metin Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt birlikte müzeyi gezdi.  

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri