ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



GÜLER İSTEDİ, BAKAN EXİMBANK İÇİN SÖZ VERDİ

Eskişehir Ticaret Odası ve Eskişehir Sanayi Odası işbirliğiyle “İhracatın Finansmanında Türk Eximbank ile Kredi Garanti Fonu (KGF) Desteği Bilgilendirme Toplantısı”  düzenlendi. 11 Nisan Salı günü düzenlenen toplantıya Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Azmi Çelik,  Ak Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ve Sanayi Odası Başkanı M. Savaş Özaydemir,  Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve  Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü İsmet Gergerli katıldı.

KOBİ’lerin kredi kullanma oranı düşük

Toplantıda konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Türkiye’nin ihracatının geliştiğini bu nedenle ihracat yapan KOBİ’lerin daha çok desteklenmesi gerektiğini vurguladı. KOBİ’lerin Türkiye’nin ihracatının % 60’ını yaptığını ancak kredi kullanım oranında % 24’te kaldığını kaydeden Güler, Eximbank ve Kredi Garanti Fonu’nun bu noktada devreye girdiğini kaydetti. KOBİ’lere kredi kullanımında kefalet desteği veren Kredi Garanti Fonu’nun yıllardır ETO bünyesinde faaliyet gösterdiğini hatırlatan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, bu nedenle tüccar ve sanayicilere kefalet desteği sağlayan KGF’ye her türlü desteği verdiklerini kaydetti. Eskişehir’de Eximbank şubesinin olmamasına da değinen ETO Başkanı Metin Güler,  sanayicilerin yakın illerdeki şubelerde işlem yapmak zorunda olduğunu kaydetti. Güler, en kısa sürede Eskişehir’de Eximbank şubesinin açılması gerektiğini dile getirdi. 

İhracatçıya verilen destekler artırıldı

Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eximbank’ın 52 banka arasından büyüklük olarak 11. sıraya yükseldiğini belirterek, bu sayede sanayicilere daha çok destek verildiğini dile getirdi.  Türkiye’deki her 100 dolarlık ihracatın 23 dolarının Eximbank’ın desteği ile yapıldığını hatırlatan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, verilen desteği daha da artırılacağını kaydetti. İhracatçıya daha çok destek verilmesi durumunda, sanayicinin finansman sıkıntısı ile uğraşmak yerine ürün satmaya odaklanacağını kaydeden Avcı, bu sayede kazananın Türkiye olacağını vurguladı.


Bakan Avcı, Güler’in talebine “Tamam” dedi

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ayrıca ETO Başkanı Metin Güler’in Eximbank şubesinin Eskişehir’e de açılması talebine olumlu yanıt verdi.  Eximbak’ın  başlangıç olarak Eskişehir'de irtibat ofisi açacağını belirten Bakan Avcı, ofisin rağbet görmesi durumunda Eximbank’ın şubesinin ihracatçılara hizmet vereceğini ifade etti. Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Eskişehir Milletvekili Eminer Nur Günay ve Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir’in yaptığı açılış konuşmalarının ardından Anadolu Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Kutlu’nun moderatörlüğünde Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve  Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü İsmet Gergerli tarafından ihracat destekleri hakkında sunum yapıldı. 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri