ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO ÜYELERİ İÇİN KOLAYLIKLAR BAŞLADI

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’in 2017 yılı için müjdesini verdiği ve ETO üyelerinin işlerini kolaylaştıracak ve masraflarını azaltacak uygulamalar başladı. Yasal düzenleme gereği daha önce noter tarafından yapılmak zorunda olan şirket kuruluş ana sözleşme tasdiki ve unvan imza beyannameleri ilk kez ETO’da gerçekleştirildi. 4 Nisan Salı günü Yunus Emre Toplantı Salonu’nda gerçekleşen törenle Recap Makine Mühendislik ile Kayabir İnşaat şirketleri kuruldu.

Hem zamandan hem de masraftan tasarruf

Törende konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, daha önce üyelerin şirket kuruluşlarında ana sözleşme tasdiki ve unvan imza beyannameleri için notere gitmek zorunda kaldıklarını kaydetti. ETO’nun üyelerine sağladığı kolaylıklar kapsamında artık bu işlemlerin Eskişehir Ticaret Odası Ticaret Sicil Müdürlüğü’nde gerçekleştiğini belirten Güler, böylece üyelerin yükünü azalttıklarını kaydetti. Bu uygulama sayesinde üyelerin zamandan tasarruf ettiğini belirten ETO Başkanı Metin Güler, ayrıca daha önce ödenen 400-500 lira civarındaki noter ücretinin üçte birine indirildiğini söyledi.

Güler: “Amacımız ticareti kolaylaştırmak”

Eskişehir Ticaret Odası’nın 2017 yılının dönüşüm senesi olarak planlandığını hatırlatan Güler, tüccar ve sanayicilere avantajlar sağlayarak aynı zamanda ticareti de kolaylaştırdıklarını dile getirdi. ETO üyelerinin artık bir çok işlemi odada halledebildiğini belirten Güler, bu sayede prosedürlerin azaldığını ve üyelerin tek durakta işlemlerini tamamlayabildiğini dile getirdi.

Üyeler kolaylıklardan memnun
Törene katılan Recap Makine Mühendislik İnşaat ve Turizm. Sanayi Ticaret Ltd. Şti ve Kayabir İnşaat, İnşaat Malzemeleri Hayvancılık Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti’nin ortakları ise ETO’nun yeni uygulamalarından memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. Prosedürlerin azaltılmasının tüccar, sanayici ve esnafa kolaylık sağlanmasının önemine değinen firma temsilcileri, uygulama sayesinde ticaretin kolaylaşacağını dile getirdiler.

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri