ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO’DA İŞLERİ ARTIRDIK GİDERLERİ AZALTTIK

Eskişehir Ticaret Odası 2017 yılının ilk meclis olağan toplantısını yaptı.  ETO Meclis Salonu’nda 31 Ocak Salı günü gerçekleşen toplantıya Eskişehir Valisi Azmi Çelik de katıldı. Gündem maddelerinin karara bağlandığı toplantıda, ETO’nun Ocak ayı faaliyetleri video sunum olarak paylaşıldı. Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir Ticaret Odası’nın hem projeler gerçekleştirdiğini hem de tasarruf yaptığını ifade etti. ETO’nun 2016 yılında Eskişehir Fuar Kongre Merkezi, ETO Hizmet Binası, Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi projelerine yoğun kaynak aktardığını kaydeden Güler, buna rağmen gelir gider tablosuna göre 5 Milyon 456 Bin Lira tasarruf sağladıklarını dile getirdi.

Daha çok iş daha az harcama

Göreve geldiği günden bu yana toplamda personel sayısının % 11 arttığını, mevcut binadaki 4. katın restore edilerek hizmete sunulduğunu, Baksan ve Teksan’da eğitim merkezleri oluşturulduğunu dile getiren ETO Başkanı Güler, buna rağmen son 3 yılda 13 milyon 118 bin Lira tasarruf sağlandığını ifade etti. Bütçenin doğru yönetilmesinin önemine dikkat çeken Güler, çünkü odanın her kuruşunda üyelerin hakkı ve alın teri olduğunu söyledi. Eskişehir Valisi Azmi Çelik’in meclis toplantısını ziyaret etmesinden memnuniyet duyduğunu da ifade eden ETO Başkanı Metin Güler,  Vali Çelik’in ile her fırsatta iş dünyası ile bir araya gelip tüccar ve sanayici ile işbirliği içinde olmasının şehir ekonomisi için fırsat olduğunu dile getirdi.

Vali Çelik: “Eskişehir cazibe merkezi olma yolunda”

Meclis toplantısında konuşan Eskişehir Valisi Azmi Çelik ise,  Eskişehir’in ticareti, sanayisi ve son yıllarda gelişme kaydeden turizmi ile Türkiye’nin cazibe merkezlerinden bir olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi. Eskişehir’in göç almasına ve nüfusunun artmasına rağmen işsizlik rakamlarının Türkiye ortalamasının altında olduğunu kaydeden Çelik, termal turizmin de şehrin geleceğine katkı sağlayacağına dikkat çekti. Kızılinler Bölgesi’nin termal turizmde çok önemli bir potansiyel olduğunu ve bölgenin yatırımcı bulması için şehrin tüm kurum ve kuruluşlarının çaba göstermesi gerektiğine dikkat çekti. ETO Başkanı Metin Güler’in daha önce şehir turizmi için “Kongre ve ziyaretçi Bürosu” açılması talebinde bulunduğunu belirten Vali Çelik, büronun açılması için alt komisyon oluşturulduğunu ve çalışmalara başlandığını dile getirdi.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri