ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ÜYELERİMİZİN YÜKLERİNİ AZALTTIYORUZ; TİCARETİ KOLAYLAŞTIRIYORUZ

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, talepler doğrultusunda alınan kararlar neticesinde tüccar ve sanayicilerin işlerinin artık daha da kolaylaşacağını söyledi. Oda üyelerinin işlemlerinin kolaylaşmasının yanı sıra binlerce lira mali yükümlülükten kurtulacağını belirten ETO Başkanı Metin Güler, ayrıca bazı ücretlerde de büyük indirimler yapılacağını dile getirdi. Yeni yapılan düzenlemelerle artık şirket kurmanın çok kolaylaşacağını belirten Güler, üyelerin de bankaya ve vergi dairesine gitmeden harçlarını ETO’da yapabileceklerini ifade etti.

Üye işlemleri tek durakta yapılacak

ETO üyelerini veya olacakları yakından ilgilendiren yeni düzenlemeler hakkındaki detayları paylaşan Güler, “ Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda bir çok işlemde kolaylık sağlıyoruz ve üyelerimizi binlerce lira külfetten kurtarıyoruz. Örneğin üyelerimiz harç ödemesi için vergi dairesine veya bankaya gitmek zorunda kalıyordu. Artık tüm işlemleri odamızda halledebilecekler. İşlemlerini tek durakta yani odamızda tamamlayabilecekler. Oda kayıt ücreti olarak daha önce alınan 550 lira da asgari ücret brütünün %15’i kadarına düşürüldü. Üyelerimizin ticari defter tasdiki daha önce noterler aracılığı ile yapılıyordu.  Bu işlem de artık odamızdaki Ticaret Sicil Müdürlüğümüzde çok daha cüzi bir miktar ile yapılabilecek” diye konuştu.

Noter işleri azaldı, şirket kuruluşlarında mali müşavirlik ücreti düştü

Şirket kuracak olan tüccar ve sanayicilerin noter masraflarının da azaldığını kaydeden ETO Başkanı Metin Güler, “ Şirket kuruluşlarında üyelerimiz şirket sözleşmesindeki imzaların tasdiki için önceden notere gitmek zorundaydı. Artık üyelerimiz notere gitmeyecek, odamızdaki ticaret sicil müdürlüğünden onay alacak. Böylece hem zamandan tasarruf edecek hem de 411 lira ücreti artık ödemeyecek. Öte yandan Ticaret Sicili Hizmet Bedeli de artık Asgari ücretin %10’u ile sınırlandırıldı. Girişimlerimiz neticesinde mali müşavirlik ücretleri şirket kuruluşlarında % 50 oranında düşecek” dedi.

13.000 liralık maliyet 439 Lira’ya geriledi

Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’ne verilen ilan ücretinde de taleplerimiz doğrultusunda % 15 indirim yapıldı. Hisse devrinde tüccar ve sanayicimiz çok büyük zorluklar yaşıyordu. Artık hisse devrinde üyelerimize Noter Harcı, Damga Vergisi, Ticaret Sicili Harcı İstisnası getirildi. Hisse devri için üyelerimizden eskiden en az 13.000 Lira ücret alınıyordu. Artık üyelerimiz bu işlem için 439 Lira ödeyecekler. Üyelerimiz için hem işleri kolaylaştırıyoruz, hem de tüccar ve sanayicimizin üzerindeki mali yüklerin birçoğunu azaltıyoruz. 2017 Eskişehir Ticaret Odası için dönüşüm yılı olacak” diye konuştu.

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri