ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ÜYELERİMİZİN HAKKINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Eskişehir Ticaret Odası’nın Kasım ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı 28 Kasım Salı günü yapıldı. Meclis Başkanı A. İskender Bayar’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda gündem maddeleri görüşüldü. Toplantıda Eskişehir Ticaret Odası’nın Kasım ayı faaliyetleri video olarak meclis üyeleriyle paylaşıldı. ETO Başkanı Metin Güler toplantıdaki konuşmasına Eskişehir’in kahraman şehitlerine ve geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Meclis Üyesi Mustafa Yılmaz’a başsağlığı dileyerek başladı. Eskişehir Ticaret Odası olarak tüccarın, sanayicinin ve esnafın talep ve beklentilerini ilgili kurumlara ve yetkililere aktardıklarını dile getiren Güler,  üyelerin sözcüsü olmaya devam edeceklerini dile getirdi. Şehir dışından gelip kermes ve yöresel ürünler adı altında satış yapanlara ETO’nun girişimleri ile müdahale edildiğini kaydeden Güler, üyelerin ve Eskişehir’in hakkını gasp ettirmeyeceklerini söyledi.

Üyelerimize kredi kullandırmak için TOBB’dan haber bekliyoruz

Ankara’da Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin katıldığı toplantıda tüccar ve sanayicinin kredi talebini ilettiklerini aktaran ETO Başkanı Metin Güler, TOBB tarafından protokolün yapılması halinde, oda özkaynaklarının da devreye girmesi ile üyelerin kredi kullanabileceğini söyledi. Ekonomide yaşanan durgunluk nedeniyle kredi imkanının büyük önem taşığını belirten ETO Başkanı Metin Güler, “Nefes Kredisi” adı altında verilmesi planlanan kredinin üst limitinin 100 Bin Lira olarak öngörüldüğünü söyledi.

260 girişimci eğitimler sayesinde patron oldu

Tüccar ve sanayicinin ekonomik destekler ve hibelerden haber olmaları için çaba gösterdiklerini belirten ETO Başkanı Metin Güler, düzenledikleri bilgilendirme toplantıları ile üyeleri bilgilendirdiklerini ifade etti. ETO’nun girişimcilere verdiği önemin de altını çizen Başkan Güler, KOSGEB ile düzenledikleri Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sayesinde bu güne kadar 260 girişimcinin patron olduğunu dile getirdi. ETO öncülüğünde, ESO ve ETB’nin katılımıyla yapılan müşterek toplantı hakkında da bilgi veren Güler, toplantıda Hasan Polatkan Havalimanı’ndan uçak seferlerinin acilen başlatılması, Milli Yüksek Hızlı Tren’in üretimi için prosedürlerin hızlandırılması, üçüncü üniversite ile ilgili somut adımlar atılması gerektiği kararına varıldığını söyledi. Bütün bu projelerin acilen hayata geçmesinin Eskişehir için çok büyük önem taşıdığını kaydeden Güler, bu nedenle siyasi iradenin daha çok sorumluluk alması gerektiğini ifade etti.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri