ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



BAŞKAN GÜLER’DEN TÜCCAR VE SANAYİCİYE KREDİ MÜJDESİ

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi. Ankara’da TOBB Birlik Binası’nda gerçekleşen toplantıya Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler de katıldı. Toplantıda öncelikli olarak ekonomide yaşanan gelişmeler, tüccar ve sanayicilerin yaşadığı finansman sorunu görüşüldü.

Güler, Bakan Tüfenkçi’ye sorunları iletti
Toplantıda ETO Başkanı Metin Güler, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ye Eskişehirli tüccar ve sanayicilerin yaşadığı sıkıntıları aktardı. Özellikle kamu ile iş yapan tüccar ve sanayicilerin ödemelerinde gecikmeler yaşandığına dikkat çeken ETO Başkanı Metin Güler, sorunun çözümünün ticaretin aksamaması için önemli olduğunu vurguladı.

Protokollerin imzalanması ardından kredi hazır
Toplantı gündemi hakkında bilgi veren ETO Başkanı Metin Güler, oda ve borsa başkanları olarak TOBB öncülüğünde Bakan Tüfenkci'ye sorunları iletme imkanı bulduklarını belirterek, özellikle tüccar ve sanayicilerin yaşadığı finansman sorununa dikkat çektiklerini dile getirdi.  Bu kapsamda oda ve borsaların da özkaynaklarının devreye girmesi ile tüccar ve sanayiciye kredi sağlanması kararına varıldığını belirten ETO Başkanı Metin Güler, bankalarla protokollerin tamamlanmasının ardından Eskişehir Ticaret Odası üyelerinin oda kaynaklarını kredi olarak kullanabileceklerini ifade etti.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri