ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



KADIN GİRİŞİMCİLERE FİNANSMAN VE DANIŞMANLIK DESTEKLERİ ANLATILDI

Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun öncülüğünde ve Eskişehir Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı tanıtıldı. Avrupa Birliği (AB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu tarafından finanse edilen “Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı” yoğun ilgi gördü. Toplantıya ETO Başkanı Metin Güler, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Yoldaş, Eskişehir İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Hüsniye Tali, Kosova’dan Eskişehir’e gelen kadın girişimciler, Eskişehirli kadın girişimciler ile Eskişehir’deki bankaların yöneticileri katıldı.

OECD ülkelerinin ortalamasına ulaşmak için girişimcilik şart

Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, OECD ülkelerinde kişi başına düşen gelirin ortalama 22.387 Dolar olduğunu belirterek, Türkiye’de ise kişi başına düşen gelirin neredeyse OECD ülkelerinin ortalamasının 3’te biri olduğuna dikkat çekti. Kişi başına düşen geliri artırmak için üretmek ve daha çok çalışmak gerektiğini kaydeden Güler, bu bağlamda kadın girişimciliğinin geliştirilmesinin çok önemli olduğunu dile getirdi.

Kadın girişimcilere destek verilmesinden memnuniyet duyuyoruz

Eskişehir İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Hüsniye Tali ise, dünyada 30 yıldır öne çıkan girişimciliğin Türkiye’de son on yıldır ön planda olduğunu belirterek, daha çok kadın girişimci sayısına ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Özellikle KOSGEB’in kadın girişimcilere destek verdiğini belirten Tali, bankaların da kadın girişimcilere destek olan politika ve programlar yürütmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi. 

Bankalar kadınlar için verdikleri destek ve hizmetleri anlattılar

Program kapsamında gerçekleştirilen ‘’İşletmenizi büyütmenin anahtarı: “Banka finansmanı” başlıklı seminerde kadın girişimcilere finansman kaynaklarına erişim hakkında bilgi verildi. Programda kadın girişimciler Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın küçük işletme destek hizmetleri ve bankaların sunduğu finansal destek ve hizmetler hakkında da bilgi aldılar.

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri