ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



DAHA ÇOK ÇALIŞIP ÜRETMELİYİZ

Eskişehir Ticaret Odası’nın Ekim ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı 25 Ekim Salı günü yapıldı. Toplantı öncesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından hazırlanan ve 15 Temmuz Hain Darbe Girişimini konu alan film gösterildi. Meclis Başkanı A. İskender Bayar’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda gündem maddeleri görüşüldü. Toplantıda Eskişehir Ticaret Odası’nın Ekim ayında gerçekleştirdiği faaliyetler video olarak meclis üyeleriyle paylaşıldı.

Üyelerimizin sorunlarına derman olmaya çalışıyoruz

Eskişehir Ticaret Odası’nın şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine tüm gücüyle hizmet etmeye devam ettiğini belirten ETO Başkanı Metin Güler, kuruluş olarak her geçen gün daha fazlasını başardıklarını kaydetti. ETO Akademi’nin Ekim ayında 800’den fazla kişiye seminer ve eğitim verdiğini hatırlatan Başkanı Metin Güler, “ Eskişehir Fuar Kongre Merkezi projemiz tüm hızıyla sürüyor. Tüccarımızı ve sanayicimizi iş yerinde dinlemeye, sorunlarına derman olmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımız zaten sürekli sahadalar. Üyelerimizin taleplerini dinliyorlar. Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım da her fırsatta tüccarımızı ve sanayicimizi bizzat ziyaret ediyoruz. Üyelerimizin taleplerini ilgili kurumlara iletip, çözümü için gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

Bu tabloyu değiştirmek için çalışmak ve üretmek lazım

Ülkemizde yaşanan gelişmelerin ve yakın coğrafyamızda gerçekleşen olumsuz olayların ekonomiyi de etkilediğini belirten Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, “Ülkemiz ekonomisinde dalgalanmalar mevcut. Üyelerimizden ve sizlerden piyasanın durgunluğu ile ilgili çok fazla şikayet geliyor. Evet Dolar, Türk Lirası karşısında, yılbaşından itibaren % 7, 15 Temmuz Hain Darbe girişiminden itibaren ise % 8 yükseldi. Ama buna rağmen Türkiye çok çabuk bir şekilde toparlandı. Musul’daki ve Suriye’deki gelişmeleri de hepimiz yakından ediyoruz. Amerika Merkez Bankası faiz artırımına yeşil ışık yaktı. Ülke olarak sadece mültecilere harcadığımız para, 2011 yılından bu yana 8 milyar doları aştı. Ancak bütün bunlara rağmen Türkiye ekonomisi dimdik ayakta duruyor. Çünkü ülkemiz ekonomisinin temelleri geçmişe göre çok daha sağlam. Elbette sorunlar ve sıkıntılar var. Bu sıkıntıları ancak daha çok çalışarak ve daha çok üreterek aşabiliriz. Çünkü özel sektörün önünde dağ gibi ödenecek 296 milyar dolar borcu bulunuyor. 296 milyar dolarlık borcun 88 milyarı kısa vadeli, 208 milyarı uzun vadeli borçlardan oluşuyor. Dolayısıyla hiç vakit kaybetmeden daha çok çalışmamız gerekiyor. Kaybettiğimiz zamanı telafi etmemiz gerekiyor” diye konuştu.
 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri