ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO VE AB BİLGİ MERKEZİ’NDEN HATIRA ORMANI

“AB ve Çevresel Farkındalık” etkinliğinin devamı niteliğindeki Avrupa Birliği-ETO Hatıra Ormanı, Tepebaşı ilçesindeki Takmak Mahallesi’nde gerçekleşti.  ETO Başkanı Metin Güler ve yönetim kurulunun katıldığı fidan dikimine Anadolu Üniversitesi Kariyer Kulübü öğrencileri ve Ticaret Odası Ortaokulu öğrencilerinin yanı sıra pek çok iş insanı ve doğasever katıldı.
Yaklaşık 600 kişinin katıldığı fidan dikiminde konuşan ETO Başkanı Metin Güler, özellikle gençlere çevre bilincinin kazandırılması konusunda çok hassas olduklarını ve ormanları gelecek nesiller için yatırım olarak gördüklerini söyledi. Gerçekleştirilen son hatıra ormanı ile Eskişehir Ticaret Odası’nın 9’uncu hatıra ormanını oluşturduğunu belirten ETO Başkanı Metin Güler, önümüzde dönemlerde de ağaçlandırma faaliyetlerine devam edeceklerinin altını çizdi.

Öğrenciler önce öğrendiler sonra fidan diktiler

Bölgesel Çevre Merkezi (REC Turkey) Proje Yöneticisi Pınar Akpınar ve Eskişehir Orman Toprak ve Ekoloji Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Baş Mühendisi Nejat Çelik’ten eğitim alan öğrenciler, kendi isimlerinin yer aldığı fidanlarla toprağa can kattı. Avrupa Birliği Çevre Politikaları çerçevesinde, insan sağlığının korunması ve çevre konusunda gelecek nesillere duyarlılık kazandırmak amacıyla ve “Gelecek için bir fidan” sloganıyla oluşturulan Avrupa Birliği-ETO Hatıra Ormanı renkli görüntülere sahne oldu. 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri