ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO BAŞKANI GÜLER BAŞBAKAN YILDIRIMLA GÖRÜŞTÜ

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğündeki oda ve borsa başkanları, Başbakan Binali Yıldırım’ı ziyaret etti. Ziyarete Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler de katıldı. Toplantıda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin gelişmesine katkı sağlayan, üreten ve emek veren tüccar ve sanayicilere teşekkür etti.  Oda ve borsa başkanlarına ekonomide atılacak adımlar hakkında bilgi veren Başbakan Yıldırım, vergi prim borçlarının 36 aya kadar taksitlendirileceğini, birikmiş vergi cezalarının ve gecikme cezalarının tamamının kaldırılacağını söyledi.

Başbakan Yıldırım: “Yatırımlar üzerindeki vergiyi kaldırıyoruz”

Damga vergisi konusunda da çok ciddi düzenlemeler yapıldığına dikkat çeken Yıldırım, çek yasası konusunda yeni düzenlemeler yapıldığını dile getirdi. Türkiye dışında başka ülkelere de hizmet veren tüccar ve sanayicilere vergi muafiyeti getirileceğini kaydeden Yıldırım, yatırımlar üzerindeki vergilerinde kaldırılacağını ve bunun düzenlemesinin yapıldığını belirtti. Yeni bir yatırım teşvik sisteminin hayata geçtiğini belirten Başbakan Yıldırım, daha fazla üretim ve yatırım için varlık barışının getirildiğini söyledi.

Güler: “Devlet büyüklerimizle görüştük, moral bulduk”

Gerçekleştirilen görüşmeler hakkında değerlendirmede bulunan ETO Başkanı Metin Güler, “TOBB bünyesindeki oda ve borsa başkanları olarak, bir kez daha demokrasimize ve devletimize sonuna kadar sahip çıktığımızı ifade ettik. Üretmeye ve çalışmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu dile getirdik. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Gümrük ve Ticaret Bakanımız ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler neticesinde tüccar ve sanayiciler olarak moral bulduk ” diye konuştu.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri