ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ESKİŞEHİR’İN HAYALİ İÇİN İMZALAR ATILDI

Eskişehir Fuar Kongre Merkezi ve ETO’nun yeni hizmet binası için imza ve tanıtım töreni gerçekleştirildi. 28 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirilen törene Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan, ESO Başkanı Savaş Özaydemir, ETO Yönetim Kurulu Eski Başkanı Cemalettin Sarar, Eskişehir’deki kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ETO Meclis üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Üyelerimize ve Eskişehirlilere müjde vermek istedik

Törende konuşan ETO Başkanı Metin Güler, “Ülkemizin zor zamanlardan geçtiğini çok iyi biliyoruz. Ama aynı zamanda çalışmalı ve üretmeliyiz. ETO olarak biz yaralarımızı sarmak, kaldığımız yerden tüm gücümüzle devam etmek adına kararlıyız. Bu düşünceden hareketle, bu zor günlerde hem üyelerimize hem de Eskişehir’e bir müjde vermek istedik. Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi ihalesi imza törenini bu nedenle bugüne çektik. Bugün duyduğumuz heyecan ve gurura ortak olduğunuz için sizlere yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

ETO’nun 123 yıllık tarihinin en büyük projeleri

Eskişehir Fuar Kongre Merkezi ve Hizmet Binası’nın ETO’nun tarihindeki en büyük proje olduğuna dikkat çeken Başkan Güler, “Eskişehir 800 bini aşan nüfusu, 2.3 milyar dolara ulaşan ihracatı, ileri teknoloji sanayisi ile yüzünü geleceğe çevirmiş bir şehir. Eskişehir’in bu vizyonuna yakışan projeler gerçekleştirmek hepimiz için önemli bir sorumluluktur.Biz de ETO olarak bu sorumluğu yerine getirme gayretindeyiz.Eskişehir’in geleceğine damgasını vuracak olan bu projeyi geçirecek olmanın mutluluğu içindeyiz.Bilmenizi isterim ki bugün Eskişehir Ticaret Odasının 123 yıllık tarihine bir virgül koyuyoruz. Odamızın bugüne dek gerçekleştirdiği en büyük yatırımı planlayarak yeni bir sayfa açıyoruz. Sadece Eskişehir Ticaret Odası için yeni bir sayfa açmakla kalmıyor, aynı zamanda Eskişehir’in yıllardan beri eksikliğini hissettiği projeyi hayata geçiriyoruz” şeklinde konuştu.

Eskişehir’e yakışan bir fuar kongre merkezi tasarladık

Eskişehir Fuar Kongre Merkezi ve Hizmet Binası projelerinin süreci hakkında bilgi veren ETO Başkanı Metin Güler, “ Azimle ve inançla yola çıkanlar, asla başarısız olmazlar… Bizler üyelerimizden aldığımız destek, şehrimize duyduğumuz sevgiyle yola çıktık. Bugün tanıtımını ve imza protokolünü yapacağımız projemize de bu vizyonla baktık. Projenin bu günlere gelebilmesi için gece gündüz demeden, büyük bir heyecan ve kararlılıkla çalıştık. 2007 yılında Odamız Yönetim Kurulu Eski Başkanı Sayın Cemalettin Sarar döneminde kazandırılan, Ankara Yolu üzerindeki 62 dönümlük arazinin hayalden gerçeğe dönüşmesi için çok çaba sarf ettik. Şehir şehir gezdik. Mühendislerle, mimarlarla, fuar şirketleriyle görüştük. İhracatçı firmalarımızla istişare ettik. Eskişehir’e yakışan bir fuar ve kongre merkezi için gecemizi gündüzümüze kattık. Şehrimiz için en iyisini yapmak adına güdümlü projemizi hazırladık. Bu sayede BEBKA nezdinde başladığımız projemize Kalkınma Bakanlığımız tarafından 10 milyon hibe alma başarısını gösterdik. Böylece Eskişehir Ticaret Odası olarak bugüne kadar Eskişehir’e getirilmiş en büyük kamu hibesini getiren meslek kuruluşu olduk” dedi.

Eskişehir’in projesini Eskişehir’in firması inşa edecek

Fuar Kongre Merkezi ve ETO hizmet binasının Eskişehirli bir firma tarafından yapılacak olmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Güler, “Şunu gururla söylemeliyim ki bu proje sadece Odamızın projesi değil; Eskişehir’in projesidir. Bu projeye Büyükşehir Belediyemiz, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerimiz, Anadolu ve Eskişehir Osmangazi Üniversitelerimiz ile Sanayi Odamız ve Ticaret Borsamız; iştirakçi olarak imza attılar. Ve bütün bu süreçleri geride bırakıp, ihaleyi tamamladık. Bugün ise Eskişehir’in projesi olan, Eskişehirli bir firmaya teslim etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Ve değerli dostlar; şunun altını ıslarla çizmek istiyorum: Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi, Eskişehir için bir istikbal projesidir. Ve bu istikbali, ne güzel ki; Eskişehirli bir firmamız inşa edecektir. Ilgazlar İnşaat’a Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi projesinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

10 dönüm büyüklükte fuar alanları yapılacak

Eskişehir Fuar Kongre Merkezi hakkında bilgi veren ETO Başkanı Metin Güler, “ Proje kapsamında toplam 10.000 m2 kapalı alana sahip iki fuar holü inşa edilecek. Başka bir deyişle fuar alanı kapasitesi 10 dönüm büyüklüğünde olacak. Üstelik fuar alanları ilerleyen zamanlarda ihtiyaç duyulması halinde büyütülebilecek. Yine proje kapsamında Kongre Merkezimizde 1000 kişilik büyük bir salon ve 25 kişiden 200 kişiye kadar hizmet verecek 5 farklı salon yer alacak. Projede aynı zamanda sosyal donatılar ve açık ve kapalı otoparklar olacak. Fuar Kongre Merkezi projenin toplam maliyeti ise KDV dahil 53.781.590 Lira olacak. İmzalayacağımız sözleşmeyle başlayacak çalışmaların, 16 ay gibi bir zaman diliminde tamamlanmasını planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni hizmet binası ile üyelere daha iyi hizmet verilecek

ETO hizmet binası hakkındaki detayları da paylaşan ETO Başkanı Güler, “Eskişehir Ticaret Odamız her geçen gün daha da büyüyor. Odamızın üye sayısı her yıl yaklaşık % 20 oranında artıyor. Dolayısıyla üyelerimizin daha iyi koşullarda ve en iyi şekilde hizmet alması gerekiyor.ETO olarak geleceğe yönelik plan yapmak, günü kurtarmak yerine istikbali tasarlamak zorundayız.İşte tüm bu nedenlerle Odamızın yeni hizmet binası da bu alanda yükselecek. Yeni hizmet binamız Odamızın gelecekteki 50 yıllık ihtiyacına cevap verecek.Toplam 14 bin metrekarelik alana sahip yeni hizmet binamızın maliyeti KDV dahil 24.276.942 Lira olacak” diye konuştu.

Eskişehir ve Eskişehirliler daha çok kazanacak

Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nin Eskişehir’e katacağı katma değerden de bahseden ETO Başkanı Güler, “ETO olarak Eskişehir’in geleceğine katkı sağlamayı bir görev biliyoruz. Şehrimizin hak ettiği yere gelebilmesi, 2023 yılı hedeflerine ulaşabilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu nedenle her adımımızı Eskişehir ve üyelerimiz için atıyoruz. Eskişehir de bu misyon doğrultusunda hazırlanmış bir projedir. Aynı zamanda Eskişehir’de ölçeği ile ticaret ve sanayisi için yapılacak en büyük altyapı yatırımlarından biridir. Odamız tarihinin ise en büyük projesidir. Çok şükür ki böyle bir projeyi gerçekleştirmek bizlere nasip olacak.  Bu sayede Eskişehir’in hep önem verdiğimiz ve ısrarla vurguladığımız sektörlerine önemli katkılar sağlanacak. Başta havacılık, raylı sistemler ve seramik üzere beyaz eşya, tekstil, gıda gibi birçok sektörümüze değer katılacak. Bütün bunlara ek olarak hep dile getirdiğimiz, Eskişehir’in turizmine de ivme kazandırılacak. Dile kolay değerli dostlar;  Proje sayesinde Eskişehir, aynı anda farklı farklı salonlarda yaklaşık 1500 kişiye hizmet edecek bir Kongre Merkezine de kavuşacak. Sadece yılın belli dönemlerinde değil 365 gün yaşayan, Eskişehir’in turizm hedeflerine katkı sağlayan bir Kongre Merkezi olacak. Bu sayede otelcisinden restoranına, taksicisinden hediyelik eşya satan dükkanına kadar bir çok tüccarımız ve esnafımız daha çok kazanacak. Hizmet sektörü başta olmak üzere birçok sektörde katma değer yaratılacak. Yapılacak fuarlarla ve kongrelerle Eskişehir ekonomisine 200 milyon dolarlık gelir sağlanacak. Kazanan Eskişehir ve Eskişehirliler olacak” dedi.

Güler: “Projeye katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum”

Eskişehir Fuar Kongre Merkezi ve ETO hizmet binası projesine katkı sağlayanlara teşekkür eden Başkan Metin Güler, “ Eskişehir’in Fuar ve Kongre Merkezi için tüm kurum ve kuruluşlarla istişare içinde olmaya gayret gösterdik.  Bilginin yüceliğine inandık. “Biz yaparız olur” demedik. Projenin her aşamasında işte bu bilinçle hareket ettik. Bu nedenle; başından beri projemize destek veren Sayın Bakanımız Nabi Avcıya ve BEBKA’ya teşekkür ediyorum. Projemize yürekten destek veren Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Başkanlarımıza, Anadolu ve Eskişehir Osmangazi Üniversitemizin Rektörlerine, Sanayi Odamıza, katkı sağlayan milletvekillerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. TÜYAP başta olmak üzere fuarcılık alanında çalışan CNR, Hannover Messe, Avrasya Fuar Yapımcıları Derneği ve üyelerine teşekkür ediyorum. Projemize desteklerini esirgemeyen ve büyük gayret gösteren proje komisyonumuza, meclis üyelerimize, komitelerimize, teşekkür ediyorum.Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi projemizin üyelerimize ve Eskişehir’imize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı. Konuşmanın ardından projeyi üstlen Ilgazlar İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ilgaz ve ETO Başkanı Metin Güler tarafından imzalar atıldı.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri