ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



EĞİTİMCİLERLE YENİLİKÇİ FİKİRLER KOCAELİ’DE TARTIŞILDI

Türkiye çapında 19 ilden gelen 120 öğretmen ve eğitimci ile akademisyenler, gazeteciler ve STK temsilcileri 30 Mayıs - 1 Haziran tarihlerinde Kocaeli'de düzenlenen Avrupa Birliği Eğitim Forumuna katıldı. 31 Mayıs günü düzenlenen açılış töreninde AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Sayın Bela SZOMBATI, Kocaeli Sanayi Odası da Başkan Sayın Ayhan ZEYTİNOĞLU tarafından temsil edildi.

 

Temel eğitim kurumları öğretmenleri,Avrupa Birliği'nde ve Türkiye'de eğitim felsefesi, eğitimde haklar, oyun temelli öğrenme ve STEM (bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik) gibi konularda eğitim ve etkileşimli panel oturumlarına katıldılar. Mesut YAR'ın moderatörlüğünü üstlendiği foruma katılan öğretmen, gazeteci ve eğitimciler"Eğitim'de Yeni/Alternatif Bakış Açıları" temasını tartışarak, elektronik oylama yoluyla gerçekleştirilen anketin sonuçlarını değerlendirdiler.Konuşmacılar arasında Hürriyet gazetesi köşe yazarı Nuran ÇAKMAKÇI, Başka Bir Okul Mümkün Derneği temsilcisi Banu BİNBAŞARAN ve Nesin Matematik Köyü temsilcisi Doç.Dr. Salih DURHAN ile alternatif eğitim teknikleri kullanan bir ilköğretim okulu öğretmeni yer aldı.

 

Forum, 1996 yılında kurulan ve AB Delegasyonu'nun mali desteği ile 20 ilde faaliyet gösteren "AB Bilgi Merkezleri Ağı" tarafından düzenlendi. Merkezler, AB’nin norm ve değerleri ve Türkiye'nin katılım süreci konularında düzenli bilgi sağlamanın yanı sıra konferans, toplantı, sergi ve konser gibi kültürel faaliyetler düzenliyor.

 

Foruma Eskişehir’e AB Bilgi Merkezi 6 öğretmen ile katkı sağlamıştır. 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri