ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ESKİŞEHİR AB BİLGİ MERKEZİNDEN ÇEVRE GÜNÜNDE BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK VURGUSU

Eskişehir Ticaret Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdürmekte olan AB Bilgi Merkezi, çevresel duyarlılık ve farkındalık yaratmak amacıyla 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla “Biyolojik Çeşitlilik: Avrupa ve Türkiye” isimli söyleşi ve fotoğraf sergisi düzenledi. Eskişehir Ticaret Odası 5. Kat ETO Sanat Galerisi’nde gerçekleşen etkinliğe öğrencilerin yanı sıra toplumun tüm kesiminden katılım sağlandı.
 
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atila Ocak ve Hidroloji Anabilim dalı Başkanı Prof. Dr. Naime Arslan’ın sunumlarıyla gerçekleşen söyleşide; ilimizin sahip olduğu bitki türlerinin çeşitliliğinin ve özgünlüğünün önemi vurgulandı. Özellikle Sündiken ve Türkmen Dağları başta olmak üzere ilimizin tüm dağ, step, ova, yayla ve ormanlarında yetişen bu türlerden 17’si dünyada sadece Eskişehir ilinde doğal olarak yetiştiğinin altı çizildi. Bununla birlikte Eskişehir’in sucul ekosistemler bakımından da oldukça zengin bir şehir olduğu, bu sucul ekosistemlerin en önemlilerinden, Sakarya Nehri’nin doğduğu yer olan Eskişehir’in Çifteler ilçesinde yer alan Sakaryabaşı’da, pek çok sucul ve yarı sucul hayvana ev sahipliği yaptığı bölgede omurgalı ve omurgasız olmak üzere yaklaşık 200 hayvan türünün bulunduğu katılımcılara aktarıldı. 
 
Eskişehir’e Özgü Endemik Bitki Türleri ve Bozkır’ın Gizemli Sularında Keşif Fotoğrafları Büyüledi
 
Söyleşinin ardından aralarında Prof. Dr. Naime Arslan, Prof. Dr. Atila Ocak ve Erkan Balk’ın da eserlerinin bulunduğu fotoğraf sergisi Eskişehirli sanatsever ve çevrecilerle birlikte görücüye çıktı. Eskişehir’e özgü bitki türleri ve su canlılarının etkileyici fotoğrafları katılımcılardan tam not aldı. Kokteyl ile birlikte fotoğrafları yakında inceleme fırsatı bulan öğrencilere çevresel farkındalık yaratma anlamında kazanımlar sağlanmış oldu. Ayrıca öğrencilerin çevre konusunda bilinçlenmelerini sağlayacak AB yayınları program sonunda katılımcılara dağıtıldı.

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri