ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



BEYAZ EŞYA SEKTÖRÜNDE POLONYA İLE İŞBİRLİĞİ

Eskişehir Ticaret Odası, Ekonomi Bakanlığı'nın desteği Eskişehir'deki beyaz eşya sektörü yan sanayisinde faaliyet gösteren üyelerini Polonya'daki beyaz eşya firmaları ile bir araya getirdi. İşbirliği görüşmeleri Polonya'nın Varşova, Lodz, Wroclaw şehirlerinde gerçekleşti. İkili görüşme toplantılarına ETO Başkanı Metin Güler de eşlik etti. Varşova'da gerçekleşen toplantıya Polonya Ekonomi Bakanlığı'ndan Weronika Mikolajczuk ve T. C. Ekonomi Bakanlığı Polonya Ticaret Müşaviri Okay Öztürk de katılım sağladı. Toplantıda Polonya'daki beyaz eşya firmaları ve Eskişehir'deki yan sanayi şirketlerinin temsilcileri ikili görüşmeler gerçekleştirdiler.

Dünya devleri ile görüştüler

Eskişehir'in beyaz eşya yan sanayi sektörü Lodz, Wroclaw şehirlerinde gerçekleşen toplantılarda, dünyanın en önemli markalarından olan BSH, Whirpool, Indesit, Electrolux, Philips'in üst düzey yöneticileri ve satın almacıları ile bire bir iş görüştüler. İşbirliği görüşmelerinde konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir'in Türkiye'nin en köklü ve tecrübeli beyaz eşya üreten firmalarına sahip olduğunu vurguladı. Eskişehirli firmaların Polonya'daki beyaz eşya üreticileri ile işbirliği yapmak istediklerini belirten ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir'in Türkiye'nin teknoloji üssü olduğunu kaydetti.

Fabrika ziyaretleri gerçekleştirildi

Eskişehir'in beyaz eşya ve yan sanayi sektöründe faaliyet gösteren firmaların Polonya temasları kapsamında fabrika inceleme gezileri de gerçekleştirildi. Ekonomi Bakanlığı temsilcisi Nükhet Nur Kılıçkaya ve Eskişehir beyaz eşya yan sanayi sektöründeki 15 firma temsilcisinin katıldığı ziyaretlerde, AR-GE ve İnovasyona yönelik görüşmeler de yapıldı.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri