ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO’DAN AVRUPA’NIN KALBİNE ÇIKARMA

ETO Başkanı Metin Güler ve beraberindeki Meclis heyeti, üst düzey temaslarda bulunmak üzere Avrupa Birliği’nin merkezi Brüksel’e bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Bu kapsamda Brüksel Bölge Hükümeti Dış Ticaret Bakanı Cecile Jodogne ve Schaerbeek Belediye Başkan Vekili Sait Köse ile bir araya gelen Başkan Güler ve ETO yöneticileri, işbirliği fırsatlarını değerlendirdi.

Bakandan Eskişehir’e büyük övgü

Başkan Güler ve beraberindeki heyeti resmi çalışma ofisinde kabul eden Dış Ticaret Bakanı Jodogne konuşmasında ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Schaerbeek Belediye Başkan Vekili Sait Köse, Brüksel Yatırım Ajansı Türkiye Masası Direktörü Carole Mone, Bakanlık Ticaret Müşaviri Adele Yaroulina ve ilgili bürokratların da hazır bulunduğu toplantıda Bakan Jodogne, Eskişehir’den övgü dolu sözlerle bahsetti. Eskişehir’in ticari altyapısının Brüksel ve bölgesi için büyük imkanlara sahip olduğunu ifade eden Jodogne, karşılıklı avantajların kazan kazan ilkesi doğrultusunda değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

İşbirliği vurgusu

Ziyarette Eskişehir’in ekonomik görünümüne ilişkin bir sunum gerçekleştiren ETO Başkanı Metin Güler, öne çıkan sektörleri ve ekonomik verileri değerlendirdi. Bu doğrultuda süratle yeni işbirliği alanlarının yaratılması gerektiğini kaydeden Güler, “Oluşturacağımız yeni ticari işbirlikleri, AB ile 1963 yılından bu yana sürdürdüğümüz diyalog sürecine de hizmet edecektir.  Bu nedenle işbirliğimizi sürdürülebilir kılmak tüm taraflar için bir zorunluluktur. Bu doğrultuda, Belçika’da yerleşik hemşehrilerimiz sayesinde işbirliği sürecini hızla şekillendirebileceğimiz konusuna inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

Eskişehir’e davet etti

Başkan Güler toplantıda Belçika Bölge Hükümeti himayesinde oluşturulacak ticari heyeti Eskişehir’e davet etti. Toplantıda ayrıca Başkan Güler ile Bakan Jodogne çalışma alanlarının belirlenerek işbirliği imkanlarının hızla değerlendirilmesi konusunda mutabakata vardı.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri