ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ESKİŞEHİR AB BİLGİ MERKEZİ ÇİFTÇİLERE ''İYİ TARIM VE AB UYGULAMALARI''NI ANLATTI

Etkinlik kapsamında sunumlarını gerçekleştiren Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Duran Katar, çiftçilere “İyi Tarım Uygulamaları” hakkında bilgi verdi. Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler’in katıldığı etkinlikte, Sarıcakayalı çiftçilerin güncel sorunlarına da değinildi. Aynı zamanda İyi Tarım uygulamaları esas alınarak yaratılmış EurepGAP standartları anlatılarak uluslararası tarımsal ticarette müşteriler ve tedarikçiler arasında ortak bir zeminin oluşturulması ile ilgili bilgiler çiftçilere aktarıldı. Tarımsal üretim sisteminin sosyal açıdan yaşanabilir, ekonomik açıdan karlı ve verimli, insan sağlığını koruyan, hayvan sağlık ve refahı ile çevreye önem veren hale getirmek için uygulanması gereken işlemler “AB Uygulamaları” kapsamı altında anlatıldı.

Türkiye’nin gıda mevzuatı ile Avrupa Birliği gıda mevzuatını bağdaştırmaya ve uygulama düzeyini AB düzeyine çekmeye çalışmakta olduğu dinleyicilere açıklandı. En Temel AB Gıda Yasası ve uygulamaları ‘Gıda Yasası No. 5179’ ile belirtildiği yasaya göre risk analizi,raporlama,izlenebilirlik sistemleri ve denetimler mevzuatın çerçevesini oluşturduğu Doç.Dr. Duran KATAR tarafından çiftçilere aktarıldı.

 Karşıklıklı sohbet şeklinde geçen etkinliğe, aynı zamanda Sarıcakayalı çiftçiler de soruları ile katkı sağlamış oldular. Etkinlik sonrası Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu yayınları katılımcılara dağıtıldı.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri