ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



KÜRESEL İŞBİRLİKLERİMİZE TAYVAN'I EKLEDİK

Eskişehir Ticaret Odası küresel çaptaki işbirliklerine yenilerini eklemeye devam ediyor. ETO heyeti Tayvan’ın başkenti Taipei’de gerçekleşen ve Asya’nın önde gelen fuarları arasında yer alan Otomotiv yedek parça ve aksesuarları, Otomotiv elektroniği, Elektrikli araçlar ve Motosiklet endüstrisi fuarlarına katıldı. ETO heyeti ayrıca Tayvan Ticaret Merkezi’nde, Tayvanlı ve fuar dolayısıyla dünyanın dört bir yanından Tayvan’a gelen sektör temsilcileri ile toplantı yaptı.

İşbirliği toplantısına Çin ve Tayvan’dan üst düzey katılım

Bilgilendirme toplantısında Eskişehir Ticaret Odası’nın faaliyetleri, Eskişehir ve Türkiye ekonomisi, şehrimizdeki ve ülkemizdeki otomobil, yedek parça ve aksesuarları sektörü hakkında bir sunum yapıldı. Büyük bir katılımla gerçekleştirilen sunumun ardından iş dünyasının temsilcileri birebir görüşmeler gerçekleştirdiler. ETO heyetinin Tayvan’da gerçekleştirdiği bir diğer temas ise Taipei’deki Tayvan Ticaret Merkezi yöneticileri ile oldu. Tayvan Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya ETO Başkan Yardımcısı Süleyman Kutlu, Tayvan Ticaret Merkezi Başkan Yardımcısı Simon Wang, Tayvan Türk Ticaret Ofisi Temsilcisi İsmet Erikan, Tayvan Türk Ticaret Ofisi Temsilci Yardımcısı Tolga Güneş, Çin Ulusal Sanayi ve Ticaret Birliği Onursal Başkanı Theodore M.H. Huang ve çok sayıda Tayvanlı iş adamı katılım gösterdi.

Eskişehirli iş adamları yeni kontak noktaları kazandılar

Toplantı akabinde ikili ilişkilerin süreklilik kazanması, Tayvan ve Eskişehir’in karşılıklı ticaretinin geliştirilmesi, ticari faaliyetlerin ilerletilmesi için yeni bir kontak noktası tesis edilmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. ETO heyeti Tayvan temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti’nin Tayvan’daki Türk Ticaret Ofisi’ni de ziyaret etti. Görüşmede Eskişehir’den Tayvan’a özellikle, makine sanayi, tekstil, her türlü gıda ürünü, yaş-kuru meyve, lületaşı, el sanatlarına dair ürünler ve mermer gibi sektörlerde ihracat yapabileceğine dikkat çekildi.

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri