ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



EKONOMİNİN MANİFESTOSU ESKİŞEHİR’DE YENİDEN YAZILDI

Eskişehir Ticaret Odası’nın bu yıl ilk kez düzenlediği Eskişehir Ekonomi Kampı’nda ekonominin manifestosu yeniden yazıldı. 8 Nisan 2016 Cuma günü gerçekleşen Eskişehir Ekonomi Kampı kapsamında, Eskişehir başta olmak üzere bölgenin ve Türkiye ekonomisinin dünyadaki yeri ve geleceği ele alındı. 
İş dünyasının önde gelen isimleri ve ünlü akademisyenlerinin buluştuğu kampta düzenlenen panel ve çalıştaya; Oxford Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, MOBİLSİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, SARAR Grup Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Cemalettin Sarar, dünyanın en büyük e-ticaret sitesinin deneyimlerini paylaşmak üzere Alibaba.com E-Glober Müdürü Orkan Aytulun katıldı.

“Dünyanın en büyük 600 şehrinde 2 milyarın üzerinde insan yaşıyor”

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, “Dünya ticareti, bütün sıkıntılarına rağmen büyüyor. Zenginleşme bölge değiştirerek artıyor ve yeni ülkeler ekonomi arenasında söz sahibi oluyor. Hatta dünyada kentlerin rolü daha fazla önem kazanıyor. Dünyanın en büyük 600 şehrinde 2 milyarın üzerinde insan yaşıyor. Bunların yanı sıra dünyada orta sınıf büyüyor ve bu kitlenin alım gücü artıyor. Dünyada her yıl Türkiye nüfusunun 2 katı kadar insan orta sınıfa dahil oluyor. Çin, Hindistan, Pasifik ülkeleri üreten taraftan, tüketen tarafa da geçiyorlar. Orta sınıfta harcama yapan 2 Milyar insan var. Ve harcadıkları miktar toplam 7 Trilyon Dolar civarında. İşte kentlerin ülkelerin başrol oyuncusu olduğu bir dünyada, Eskişehir’in gelişmesi ve ekonomisinin büyümesi için bir yol haritasının hazırlanması gerektiğini, bu yol haritasının da kamuoyuyla paylaşılarak bir seferberlik şeklinde dönüşümün yönetilmesi gerektiğini tespit ettik” diye belirtti.
 
“Eskişehir Türkiye’nin geleceğinde başrol oyuncusu olacak”
Sözlerine Eskişehir’in ülke ekonomisindeki yerine dikkat çekerek devam eden Güler; “Eskişehir 2023 yılında 5 milyar dolar ihracat hedefiyle, bugün kişi başına düşen 14 bin dolar geliriyle Türkiye’nin geleceğinde başrol oyuncusudur. İşte bugün düzenlediğimiz Eskişehir Ekonomi Kampı’nda, Eskişehir’i nasıl dünya yıldızı yapabiliriz, marka değerini ne yaparsak artırabiliriz sorusuna yanıt aradık. Yaptığımız panel ve çalıştay ile gelişen dünyada daha büyük bir Türkiye ve Eskişehir için neler yapılması gerektiğini akademisyenlerimiz ve önde gelen iş insanlarımız ile birlikte değerlendirdik. Çalıştayın sonucunda da Eskişehir başta olmak üzere, bölgenin ve Türkiye’nin ekonomisini değerlendiren bir manifesto çıkardık. İlkini gerçekleştirdiğimiz Eskişehir Ekonomi Kampı’nın ileriki yıllarda büyükelçiler, devlet adamları ve iş dünyasının temsilcilerinin de katılımı ile uluslar arası bir organizasyon haline getirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri