ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



AB HAKKINDA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR TARTIŞILDI

ETO bünyesindeki Eskişehir AB Bilgi Merkezi, Anadolu Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma, Uygulama ve Dokümantasyon Merkezi iş birliğinde 81 ilden şehrimize gelen üniversite öğrencileri ile 27 Şubat 2016 tarihinde Eskişehir Öğretmen Evi’nde AB Hakkında Doğru ve Yanlışlar isimli bir etkinlik ile bir araya geldi.

Etkinlik kapsamında Eskişehir AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Gökhan Çobansoy yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirme yaparken, Avrupa Bilgi Merkezlerinin, Türkiye’nin AB’ye katılım sürecindeki uyum çalışmalarına yerel katkı sağlanması ve AB konusundaki bilgi ihtiyacının yerel düzeyde karşılanması açısından önemli rol oynadığını belirtti. Türkiye’de devam eden 20 yılı aşkın süredir başarılı bir şekilde devam eden en uzun süreli Avrupa Birliği Projesi olduğunun altı çizildi.

Ayrıca, bu görev çerçevesinde AB Bilgi Merkezlerinin halkının ihtiyaç duyduğu AB konularında gerekli bilgiyi sağlayarak Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu işbirliği içinde gerçekleştirilen Gençlik Konferansları başta olmak üzere toplantı, konferans, sergi ile kültürel ve sosyal etkinliklerden faydalanmaları için öğrencilerin bulundukları illerde AB Bilgi Merkezlerini ziyaret etmelerini tavsiye etti.

Anadolu Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma, Uygulama ve Dokümantasyon Merkezi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erhan Akdemir ise Türkiye Avrupa Birliği İlişkileri son durumu ve doğru bilenen yanlışlar üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşi kapsamında üyelik kriterleri, gümrük birliği, AB kurumlarının işleyişi gibi geniş kapsamlı konular ele alındı.

AB’nin çok kültürlü sosyokültürel yapısı üzerinde durularak,  üye devletlerin öz kültürlerinin yozlaşmasının söz konusu olmadığı, tam aksine AB’nin her bir farklı parçasının bütünü daha da güzelleştirdiği Yrd. Doç. Dr. Erhan Akdemir tarafından dinleyicilere aktarıldı. Ülkelerin, AB üyeliklerinden sonra egemenlik haklarından feragat etmesi tartışmasından hareketle Erhan Akdemir, söz konusu tartışmanın ortak karar alma mekanizmasının işlevselliğiyle daha iyi anlaşılabileceğini gerekçeleriyle açıkladı. Karışıklıklı sohbet şeklinde geçen etkinlikte, öğrenciler soru ve cevapları ile aktif katılım gerçekleştirdiler. Etkinlik sonrası Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu yayınları öğrencilere dağıtıldı.


 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri